Sítě Facebook, Instagram a Messenger měly dvouhodinový výpadek

Sociální sítě Facebook a Instagram hlásí výpadek.

Sociální sítě Facebook a Instagram hlásí výpadek. Zdroj: Ján Juhaniak/E15

Sociální sítě Facebook a Instagram a komunikační nástroj Messenger zhruba dvě hodiny nefungovaly. Na platformy se nedalo přihlásit ani zobrazovat již načtený obsah. Výpadek se netýkal služby WhatsApp, která rovněž spadá pod mateřskou společnost Meta.

Uživatelé začali hlásit nefunkčnost služeb zhruba v 16:30 středoevropského času, výpadek byl podle dostupných informací v Evropě i ve Spojených státech. Nefungovala ani platforma Threads.

V případě Facebooku byli uživatelé odhlášeni ze svého účtu bez možnosti se k němu zpět přihlásit. U instagramu zase nebylo možné obnovit stránku a zobrazit nové příspěvky, uživatelé viděli jen černou obrazovku a sdělení „kanál se nedá aktualizovat“. Naopak komunikační služba WhatsApp, která také patří do skupiny Meta, fungovala bez hlášených výpadků. 

„Jsme si vědomi problému, který ovlivňuje přihlašování na Facebooku. Naše technické týmy se aktivně snaží problém co nejrychleji vyřešit,“ vydala vyjádření podle serveru The Verge společnost Meta na své stránce. Výpadek posléze na sociání síti X potvrdil mluvčí společnosti Andy Stone.