Stěhování kvůli brexitu. Sony přesune své evropské sídlo z Británie do Nizozemska

Sony

Sony Zdroj: profimedia.cz

Japonský elektronický a zábavní gigant Sony přesune své evropské sídlo z Británie do Nizozemska, aby se vyhnul potížím v souvislosti s připravovaným odchodem Británie z Evropské unie. Změna sídla nicméně nepovede k žádnému přesunu aktivit či pracovních míst z Británie. Informoval o tom server BBC.

Společnost Sony uvedla, že díky přesunu evropského sídla do Nizozemska bude moci „pokračovat ve svých aktivitách běžným způsobem bez přerušení, jakmile Spojené království opustí EU“.

V Británii sídlí divize Sony Europe, která má na starosti prodej a marketing elektronických produktů Sony v Evropě. Firma uvedla, že v prosinci založila novou divizi v Nizozemsku, se kterou bude britská Sony Europe do konce března sloučena.

Žádný ze zhruba 900 zaměstnanců Sony Europe nebude v důsledku změny sídla přesunut pryč z Británie. Firma bude rovněž v Británii dál platit daně, upozorňuje list Financial Times.

Podobné rozhodnutí jako Sony již dříve učinil japonský konkurent Panasonic, který přesun svého evropského sídla z Británie do Nizozemska ohlásil koncem loňského srpna.