Streamovací služba Disney+ dosáhla mety sta milionů předplatitelů, koncem roku by měla přijít i do Česka

Společnost Disney chystá celu řadu Star Wars a Marvel filmů a seriálů

Společnost Disney chystá celu řadu Star Wars a Marvel filmů a seriálů Zdroj: Facebook Disney+

Streamovací služba americké filmové a zábavní společnosti Walt Disney, konkurent Netflixu, přesáhla hranici 100 milionů předplatitelů. Na virtuální výroční schůzi akcionářů to v úterý oznámil šéf společnosti Bob Chapek. Streamovací služba Disney+ milníku dosáhla za 16 měsíců. Konkurenční Netflix při zveřejnění hospodářských výsledku za čtvrté čtvrtletí informoval na konci ledna, že má zhruba 203 milionů uživatelů. 

Chapek dále uvedl, že by společnost ráda na konci dubna otevřela v omezeném režimu zábavní parky v americkém státě Kalifornie. Parky své brány zavřely před rokem kvůli pandemii covidu-19. Společnost Disney loni v listopadu informovala, že propustí kolem 32 tisíc lidí, většinou právě ve svých zábavních parcích.

Podnik by též mohl na podzim obnovit plavby některých svých výletních lodí a „někdy v budoucnosti“ obnovit dividendu.

Zatímco Chapek růst počtu abonentů prezentoval jako „ohromný úspěch“, akcionáře čísla podle agentury DPA nenadchla. Streamovací služba Disney+ negeneruje žádný zisk. Akcie Disney si za dnešek odepsaly téměř 3,7 procenta a obchodování uzavřely na 194,51 dolaru.

Ve Spojených státech byla služba Disney+ spuštěna v listopadu 2019 a je nyní k dispozici v 59 zemích. Do České republiky a na Slovensko Disney+ vstoupí v letošním druhém pololetím, napsal slovenský server Živé.sk s odvoláním na obeznámené zdroje.