T-Mobile v Česku loni vydělal 12 miliard korun

T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile, ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

T-Mobile
Ve spojených státech se spojí operátoři T-Mobile US a Sprint.
3
Fotogalerie

Operátor T-Mobile loni zvýšil tržby o 3,8 procenta na 28,27 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 4,4 procenta na 11,95 miliardy korun, uvedla firma, která je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom.

Počet mobilních zákazníků se zvýšil o 77 tisíc na 6,265 milionu, z toho 4,09 milionu tvořili tarifní uživatelé. Počet uživatelů fixního internetu stoupl o 27,5 procenta na 320 tisíc a počet zákazníků internetové televize vzrostl o 73 procent na 149 tisíc klientů.

T-Mobile loni několikrát upravil nabídku mobilních dat a v létě spustil neomezené tarify. Průměrná cena mobilního gigabytu dat pro zákazníky firmy se tak meziročně snížila o téměř 50 procent z 312 na 157 korun. Uživatelé programu Magenta 1 pak v průměru platí 95 korun za gigabyte dat.

"Loni jsme posílili naše postavení v oblasti služeb pro firemní zákazníky a na fixním trhu," uvedl generální ředitel T-Mobile CR a Slovakia José Perdomo Lorenzo. "V roce 2020 chceme dále podporovat digitalizaci Česka, zejména dalšími investicemi do celoplošné optické sítě a aktivitami v oblasti 5G," dodal.

Počet minut volání a textových zpráv odeslaných v síti T-Mobile zůstává posledních pár let stabilní, na rozdíl od spotřeby datové, která významně roste. Celkový objem dat přenášených prostřednictvím konvergovaných služeb meziročně vzrostl o téměř 82 procent na více než 314 tisíc terabytů. Data přenášená v mobilní síti dosáhla téměř 100 tisíc terabytů.