Technologická firma TTC Marconi má nového šéfa. Stal se jím Ondřej Havlík

Ondřej Havlík

Ondřej Havlík Zdroj: archiv e15

Česká pobočka TTC Marconi má nového výkonného ředitele. V lednu se jím stal dosavadní šéf pro strategický rozvoj Ondřej Havlík, který ve firmě působí třetím rokem.

“Na převzetí pozice výkonného ředitele se Ondřej Havlík v uplynulém roce velmi zodpovědně připravoval. Jsem přesvědčený, že se pod jeho vedením bude společnost nadále úspěšně rozvíjet a posilovat svoji pozici jednoho z nejvýznamnějších středoevropských dodavatelů telekomunikačních a bezpečnostních řešení pro kritickou infrastrukturu, říká Josef Šelepa, dosavadní výkonný ředitel společnosti TTC Marconi a současně předseda představenstva celé skupiny TTC.

TTC Marconi je součástí české investiční skupiny TTC, která podniká zejména v oblasti moderních technologií a realit. K velkým zakázkám současnosti patří  modernizace české energetické sítě. V loňském roce  konsorcium vedené TTC Marconi zvítězilo ve výběrovém řízení na modernizaci 20 tisíc distribučních trafostanic stanic společnosti ČEZ Distribuce. V následujících pěti letech vybaví tyto stanice technologií pro vzdálené měření a vybuduje datové centrum, které umožní zpracování a analýzu dat z těchto stanic. Zakázka v hodnotě 2,1 miliardy bude dokončena v roce 2025. 

TTC uzavřela finanční rok 2020 meziročním růstem. Konsolidovaný zisk před odpisy a zdaněním skupiny dosáhlhodnoty 227,7 milionu korun a meziročně tak vzrostla o 11 procent. Konsolidovaný obrat vzrostl oproti předchozímu roku o 3 procenta na 1,02 miliardy a společnost vytvořila konsolidovaný zisk po zdanění, před odpisem konsolidačních rozdílů, ve výši 106,6 milionu, což je o 5 procent více než v předchozím roce.

Mezi české zákazníky patří například společnosti ČEZ, ČEPS, SŽDC, Hasičský záchranný sbor ČR nebo Ministerstvo vnitra. Vedle Česka  má vlastní dceřiné společnosti na Slovensku, v Rusku a na Ukrajině a aktivně obchoduje zhruba na dalších dvaceti trzích po celém světě.