Telekomunikační giganti se spojili v boji proti kyberzločincům

Kyberbezpečnost – jedna velká skládačka

Kyberbezpečnost – jedna velká skládačka Zdroj: shutterstock

Světoví poskytovatelé telekomunikačních služeb Telefonica, Singtel, Etisalat a japonská společnost SoftBank se spojili v jednu alianci společně řešící problémy kyberbezpečnosti. Jedná se o první iniciativu podobného druhu. 

Společný podnik operátoři nazvali Global Telco Security Alliance a bude se zakládat na vzájemném sdílení informací, dat a schopností v boji proti kybernetickým útokům. Kromě zlepšení reakce na možné hrozby si přitom operátoři rovněž slibují, že dojde ke snížení nákladů. To se má přitom projevit i na účtech uživatelů.

Dohoda mezi těmito čtyřmi společnostmi má vést k „vzájemné podpoře zákazníků kdekoliv a kdykoliv, což umožní lépe na bezpečnostní hrozby odpovídat,“ uvedla v prohlášení Telefonica.

Společné síly bude čtveřice vydávat také na vývoj nových technologií, především pak inovací využívajících umělou technologii a predikativní analýzu, která dokáže potenciální hrozby lépe analyzovat.

Celkem mají operátoři v rámci aliance po celém světě 22 bezpečnostních center, pracuje v nic přes šest tisíc expertů. Celkem má nově vzniklá bezpečnostní aliance 1,2 miliardy zákazníků v 60 zemích.