Tesla v problémech. Hodnota jejích akcií klesla pod psychologickou hranici

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Zdroj: Tesla

Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model S
Tesla Model S
Servis elektromobilů Tesla v Oslu
7
Fotogalerie

Akcie automobilky Tesly se krátce po zahájení obchodování propadly těsně pod hranici 200 dolarů. Klesly pod ní poprvé od prosince 2016, uvádí agentura Reuters. Tesla se však v průběhu pondělí vrátila nad hranici 200 dolarů, kde nyní setrvává.

Hodnota Tesly ztrácela během pondělního odpoledne kolem šesti procent. Analytik společnosti Wedbush Securities Dan Ives varoval investory, že Tesla se může potýkat s menší než očekávanou poptávkou po Modelu 3.

„Firma je neschopná udržitelného toku peněz. Zároveň ji opouštějí klíčoví členové a ke všemu se musí Tesla potýkat se sílící konkurencí,“ komentoval propad ze závěru minulého týdne pro CNBC John Petrides z Point View Wealth Management.

Aktuální kurz akcií Tesly:

Výraznější propad hodnoty firmy odstartoval před několika dny sám šéf Tesly Elon Musk, když ohlásil rozsáhlý audit výdajů společnosti a případné výrazné úspory.

Musk ve sdělení zaměstancům reagoval na výsledky z prvního kvartálu, kdy Tesla vykázala ztrátu 702 miliony amerických dolarů. Tu sám šéf firmy nepovažuje za kriticky vysokou a doufá, že do deseti měsíců se firmě podaří dosáhnout černých čísel.

Jak technologie mění svět investic a zavedená odvětví? Dozvíte se v novém magazínu E15 Premium. Objednávejte zde >>>

Video placeholde

Jak uspět v digitální době? Nový magazín E15 • E15