Tvůrce herního hitu World of Tanks opouští Rusko a Bělorusko. Očekává vysoké ztráty

World of Tanks Blitz slaví 5. výročí

World of Tanks Blitz slaví 5. výročí Zdroj: World of Tanks

Nová sezóna ve World of Tanks!
World of Tanks - ukázka grafiky s použitím ray tracingu
Rolničky, rolničky...Do hry vychází stále spousta nových balíčků.
Hra World of Tanks má povedenou grafiku.
World of Tanks - ukázka grafiky s použitím ray tracingu
8
Fotogalerie

Hra World Of Tanks je jedním z nejznámějších vývozních artiklů z východní Evropy od pádu železné opony. Nyní tvůrci této hry opouštějí ruský a běloruský trh, provoz v těchto zemích bude předán společnosti Lesta studio, která nemá žádné vazby na původní herní studio. 

„S účinností od 31. března společnosti předala provoz našich her v Rusku a Bělorusku lokálnímu managementu společnosti Lesta Studio, která v této době není propojena s Wargamingem,“ stojí v prohlášení. „Společnost na tomto rozhodnutí dnes ani v budoucnu nevydělá. Naopak očekáváme, že v přímém důsledku utrpíme ztráty.“

„Během tranziční periody budou hry v Rusku i v Bělorusku i nadále dostupné, nadále budou provozovány novým vlastníkem,“ upřesnila společnost.

Wargaming není jediná herní společnost, která v poslední době přerušila provoz v Rusku. Ačkoliv to společnost explicitně neuvedla, rozhodla se k tomuto kroku na pozadí probíhající války na Ukrajině, kterou před více než měsícem napadlo Rusko. 

Hned na počátku konfliktu Wargaming propustila kreativního ředitele Sergeje Burkatovského kvůli tomu, že na sociálních sítích veřejně vyjádřil podporu ruskému útoku na Ukrajinu. „Sergej Burkatovskij vyjádřil na sociálních sítích svůj osobní postoj, který se kategoricky neslučuje s pozicí společnosti,“ uvedl k tomu tehdy herní vývojář. 

Sankce pro Rusko: Stahování světových značek i zabavování majetku oligarchům

Video placeholde
Sankce pro Rusko: Stahování světových značek i zabavování majetku oligarchům • Videohub

Nejznámější herní titul z dílny Wargamingu je World of Tanks, kterou hraje přes 150 milionů lidí po celém světě. Společnost se sídlem na Kypru zaměstnává po celém světě kolem pěti tisíc zaměstnanců, část vývoje sídlí také v Praze, kde pro herního vývojáře pracuje přes 200 lidí. Wargaming byl založen v Minsku v roce 1998.