Uber Eats chce ztrojnásobit počet pracovníků v Evropě, na Blízkém východě a v Africe

Služba Uberu na rozvoz jídel UberEATS. Po testování v centru Londýna expanduje po Evropě (22. srpna 2016)

Služba Uberu na rozvoz jídel UberEATS. Po testování v centru Londýna expanduje po Evropě (22. srpna 2016) Zdroj: Uber.com

Firma pro rozvoz jídel Uber Eats, která je součástí společnosti Uber Technologies, hodlá ztrojnásobit počet pracovníků v Evropě, na Blízkém východě a v Africe (EMEA). V příštím roce chce mít v těchto regionech 900 lidí, zatímco dnes jsou to tři asi stovky. Informoval o tom list The Telegraph. V létě začal Uber Eats nabízet služby také v Praze.

Podnik si chce upevnit pozici na trhu s rozvozem jídla domů, což podle listu signalizuje význam tohoto byznysu pro celou firmu, která se chystá vstoupit na akciovou burzu. Mateřská společnost Uber Technologies, která je provozovatelem alternativní taxislužby, se snaží investorům ukázat, že je schopna diverzifikovat svou činnost i mimo přepravu.

Primární nabídka akcií by se mohla uskutečnit v první polovině příštího roku. Skupina zatím hospodaří se ztrátou a chce dokázat, že může být v černých číslech. Podnik Uber Eats vloni vykázal zisk ve 45 z 200 měst, kde působil.

Jak uvedl šéf Uber Eats pro oblast EMEA Rodrigo Arevalo, podniku jde také o zvýšení podílu objednávek přes internet. V současné době je 80 procent objednávek zadáváno prostřednictvím mobilní aplikace. Například u konkurenční společnosti JustEat jsou objednávky přes mobilní přístroje a přes web rozděleny půl na půl.