Uber chce rozvážet ještě více jídla, má zájem o britskou firmu Deliveroo

Deliveroo

Deliveroo Zdroj: profimedia.cz

Deliveroo
Deliveroo
Deliveroo
Deliveroo
Deliveroo
7
Fotogalerie

Poskytovatel alternativní taxislužby Uber Technologies je v počáteční fázi jednání o koupi britského doručovatele potravin Deliveroo. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na své zdroje. Cena zatím není známá, měla by však být vyšší než dvě miliardy dolarů (43,4 miliardy korun), což je částka, na kterou naposledy ohodnotili britskou firmu investoři.

Jednání mohou podle zdrojů ještě skončit bez dohody, protože Deliveroo a investoři firmy zatím nejsou příliš ochotní opustit nezávislost firmy. Deliveroo také v červenci uvedla, že mimo hru není ani primární nabídka akcií.

Deliveroo zahájila svoji činnost v Londýně v roce 2013. Od té doby expandovala do 11 dalších zemích a další expanze má přijít brzy.

Akvizice by pomohla Uberu v jeho snaze stát se dominantním doručovatelem potravin v Evropě. Generální ředitel Uberu Dara Khosrowshahi učinil z dodávání potravin hlavní prioritu Uberu před plánovanou primární nabídkou akcií, která se má uskutečnit v druhé polovině příštího roku. Firma také zvažuje další akvizice, mimo jiné jedná s konkurenční firmou Careem z Blízkého východu.

Deliveroo je jedním z největších evropských start-upů, tedy začínajících inovativních firem. Loni získala firma od investorů 480 milionů dolarů. Přímo konkuruje Uber Eats, což je doručovatel potravin firmy Uber. Deliveroo je známá hlavně v Evropě, její služby jsou však k dispozici ve více než 200 městech na čtyř kontinentech.