Úschovna.cz jde do světa. Se slonem v názvu se pokusí prorazit v Británii a USA

Úschovna se v zahraničí bude jmenovat Sendelephant.com

Úschovna se v zahraničí bude jmenovat Sendelephant.com Zdroj: Úschovna.cz

Úschovna.cz
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Tuzemské online vydavatelství Tiscali Media plánuje expanzi do zahraničí a jako první službu, kterou chce nabídnout mimo Česko si firma vybrala Úschovnu. Ta pro anglicky mluvící země změní svůj název na SendElephant.com.

„Poslední měsíce jsme pracovali na zázemí pro větší trhy, než je ten český. Nyní máme vše připraveno a dá se říct, že jen ladíme detaily,“ říká ředitel Tiscali Media Michal Kubík s tím, že v první fázi se služba pokusí uchytit ve Velké Británii a USA. Výhledově může jít až o několikamilionové investice, podle toho, jak bude potřeba zvyšovat kapacitu datových úložišť v jednotlivých zemích.

Úschovna, respektive SendElephant, ale nebude mít snadnou pozici. Globální posílání on-line zásilek a sdílení souborů, tedy, zpráv, fotek, hudby a dalších, ovládají technologičtí giganti jako Apple se svým iCloudem, Google a jeho Disc, nebo Microsoft a OneDrive. Mezi nezávislými poskytovateli je nejužívanější americký Dropbox či nizozemský WeTransfer.

Celá Tiscali Media pak dále nevylučuje nové akvizice v oboru. V roce 2014 získala většinu v mediální agentuře ARBOmedia. Loni Tiscali Media utržila 92 milionů korun, letos plánuje překonání 100milionové hranice.

Úschovna.cz patří v portfoliu internetových projektů Tiscali k nejúspěšnějším. Počet zásilek přes ni odeslaných vzrostl loni oproti roku 2017 o 40 procent. Celkem loni přesáhl přes deset milionů souborů.  

Tiscali Media je pak součástí širší skupiny Dignity podnikatele Kamila Koupého. Pracuje s obratem ve výši téměř 500 milionů korun. Patří do ní například i e-commerce společnost Bonus Bona, která provozuje e-shopy veselezvire.cz nebo žehličky.cz.