Vltava Labe Media koupilo Regionální televizi CZ

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Vydavatelství Vltava Labe Media (VLM) koupilo podíl 70 procent ve společnosti Regionální televize CZ, která provozuje celoplošný televizní program regionalnitelevize.cz. Dosavadní majitelka firmy Eva Stejskalová zůstane jako výkonná ředitelka.

Regionalnitelevize.cz se zaměřuje na zprávy z politiky, ekonomiky, sportu či kultury z českých, moravských a slezských regionů. Jedná se o jedinou celoplošnou televizi plně zaměřenou na dění v regionech. Program regionalnitelevize.cz je šířený přes pozemní vysílače, satelit, v kabelových sítích i v IPTV na základě celoplošné televizní licence a je součástí televizního metrového měření realizovaného ATO.

"Naší vizí je, aby se vydavatelství Vltava Labe Media stalo partnerem číslo jedna pro každého, kdo hledá regionální informace nebo chce komunikovat a informovat v regionech. I z tohoto důvodu rozšiřujeme naši nabídku a vstupujeme do regionálních televizí. Regionální televize logicky zapadá do našeho portfolia. Věřím, že toto spojení pomůže rozvoji i našeho video obsahu," uvedl generální ředitel VLM Michal Klíma.

"Spojení s Deníky je vzhledem k charakteru našeho projektu podporujícího české regiony logické a posílí nejen samotnou televizi, ale i naše obchodní partnery," dodala Stejskalová.

Společnost Regionální televize CZ je na trhu pět let. V prosinci měla regionalnitelevize.cz 400 tisíc uživatelů starších čtyř let. Po dokončení transakce plánuje VLM spustit spolupráci s regionálními televizemi nejen po obsahové, ale i po obchodní stránce. Předpokládá se také intenzivní spolupráce s krajskými, okresními i místními úřady a samosprávami. Transakce podléhá souhlasu Rady pro rozhlasové a televizní vysílaní.

Vltava Labe Media je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 17 procent. Vydává zpravodajské noviny Deník, lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ Praktická žena, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení a měsíčník Dům a zahrada. Součástí portfolia jsou onlinové tituly www.denik.cz, www.dotyk.cz, www.kafe.cz, www.cars.cz a www.automix.cz. Je součástí investiční skupiny Penta Investments.