WallStreetBets jdou do války s Robinhoodem. Při Super Bowlu chtějí zaútočit reklamou

Skupina WallStreetBets se stala výrazným fenoménem ve světě investic.

Skupina WallStreetBets se stala výrazným fenoménem ve světě investic. Zdroj: knowyourmeme

Už nejen nelibost vůči „velké“ Wall Street. I Robinhood se stal terčem menších investorů, kteří jeho prostřednictvím chtěli nakupovat akcie, leč v některých případech nemohou. Důvod? Robinhood stejně jako některé další tradingové platformy včetně třeba Revolutu omezil nebo zastavil obchodování na některých citlivých titulech. Naštvaní investoři sdružující se do skupiny WallStreetBets na sociální síti Reddit nyní chystají pomstu.

Vysoká volatilita cen velí obchodníkům zachovávat opatrnost a omezovat akciové obchody. Známé skupině na sociální síti Reddit r/wallstreetbets se to ale nelíbí. 

Jedním z projevů této nevole se stala i ambice natočit třicetivteřinový klip, který skupina plánuje odvysílat v neděli v průběhu televizního přenosu z finále ligy amerického fotbalu, takzvaného Super Bowlu. Nyní na tuto investici shání kapitál formou crowdfundingové kampaně. Cíl: 6 milionů dolarů. Jak přesně by měla antireklama na Robinhood vypadat, zatím jasno není.

Ve čtvrtek v 16 hodin středoevropského času bylo na účtu kampaně na serveru GoFundMe necelých 30 tisíc dolarů od téměř dvou tisíc dárců. Na úspěch to tedy zatím nevypadá, i tak si tato aktivita vyžádala publicitu, a o to členům r/wallstreetbets šlo především.

V komentářích k této své aktivitě členové skupiny uvádějí, že reklama na aplikaci Robinhood, u níž už je naopak jisté její nedělní superbowlové odvysílání, lže. Slibuje přístup k investování pro všechny, přitom investorům brání v jejich krocích. Ve spotu Robinhoodu se tvrdí: „Všichni jsme investoři, investorem se nestáváte, investorem se rodíte.“

Reklamu na Robinhood si pusťte zde.