Y Soft se vydal do Dánska. Koupil tamní digitální firmu EveryonePrint

Sídlo společnosti Y Soft v Brně

Sídlo společnosti Y Soft v Brně Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Česká technologická společnost Y Soft posiluje svou pozici v oblasti kancelářských řešení pro správu dokumentů. Dnes dokončila akvizici dánské firmy EveryonePrint, která pomáhá více než 15 tisícům organizací s přechodem tisku do cloudu. Částka, kterou Y Soft zaplatil, zveřejněna nebyla. Oficiálně bude transakce uzavřena během tohoto měsíce.

„Jsme nadšení, že můžeme přidat technologii EveryonePrint do naší roadmapy stejně jako přivítat jeho talentované zaměstnance do ysoftí rodiny,“ okomentoval transakci Václav Muchna, CEO a spoluzakladatel Y Softu. „Mohu ujistit zákazníky a partnery EveryonePrintu, že Y Soft bude pokračovat s globální podporou EveryonePrint produktů. Akvizice opět potvrzuje stabilní vizi Y Softu a jeho sílu v inovacích a dodávkách,“ dodal.

Y Soft se podle tiskové zprávy rozhodl pro akvizici firmy EveryonePrint díky robustní cloudové architektuře jeho produktu, dlouholeté a rozmanité zkušenosti se SaaS, cloudem a s prodejními kanály a díky silnému důrazu na jednoduchost a orientaci na koncového zákazníka.

Jak bude vypadat investiční rok 2022?

Video placeholde
• Videohub

Digitální společnost EveryonePrint má sídlo v Kodani a pracuje pro ni přes 60 zaměstnanců. Klientům nabízí řešení pro správu tisku. K integraci produktů firmy EveryonePrint do Y Softu by mělo dojít v průběhu příštích několika měsíců. Společně budou obě společnosti, Y Soft a EveryonePrint, přítomny na více než 120 trzích. 

„Globální dosah Y Softu pomůže skvěle naplnit misi EveryonePrintu transformovat svět tisku prostřednictvím cloudu,“ uvedl k obchodu Tavs Dalaa, generální a také technický ředitel EveryonePrintu. „Naši zákazníci nám mohou věřit, že Y Soft bude plně podporovat budoucí funkce a verze našeho produktu,“ dodává. Tavs Dalaa převezme v Y Softu pozici CTO pro oblast Imagingu.

Společnost Y Soft má centrálu v Brně. Vznikla v roce 2000 a v průběhu let se vyvinula v globálního dodavatele kancelářských programů pro správu tisku a digitalizaci. Mezi její klienty patří mimo jiné řada velkých amerických firem zařazených do prestižního žebříčku Fortune 500. Celkem má podle webových stránek více než 16 tisíc klientů ve 120 zemích světa. Zaměstnává několik stovek lidí, většinu z toho v Česku.

Součástí skupiny je i firma Y Soft Ventures, která se zaměřuje na investice do startupů.