Zásilkový obchod Amazon se po filmu vrhá na počítačové hry

Scéna z hry Living Classics, kterou připravuje Amazon.

Scéna z hry Living Classics, kterou připravuje Amazon.

Gigant internetového obchodu Amazon, který svůj byznys postavil na jednoduchém principuu doručit cokoli, kamkoli, rychle a levně, se snaží rozšířit své pole působnosti. Poté, co před dvěma lety založil vlastní filmové studio na vývoj scénářů budoucích kasovních trháků, se nyní chystá tvořit vlastní počítačové hry. Amazon, který mimo jiné vyrábí čtečky Kindle a chystá vlastní chytré telefony, se tak stále více posouvá k vytváření vlastního obsahu.

Vznik Amazon Game Studios oznámila firma sídlící v americkém Seattlu v úterý. První hra, na které studio pracuje, se bude jmenovat Living Classics a půjde o hru fungující přes facebook. Amazon se tedy vrhá na tzv. „social gaming“, což je vysoce konkurenční prostředí, kde mají problémy i takoví specialisté jako je Zynga – autor hitu Farmville.

Hra uživatele provádí skrz stylizované scény z filmů jako je Alenka v říši divů nebo Čaroděj ze země Oz, kde hráč musí identifikovat různé předměty. K dokončení hry si hráč může pomoci koupením kreditů za dvacet dolarů.

Amazon se pouští do rozmanitých podniků a ukazuje, že se nebojí přijít o peníze. Letos firma vydělala pouhých 7 milionů dolarů při obratu 13 miliard dolarů za druhý kvartál. Mohly za to hlavně vysoké investice do nových skladů a dalších odvětví.

Vlastní obsah už Amazon vyvíjí ve svých filmových studiích. Amazon Film Studios se snaží přilákat výrobce filmů a scenáristy, aby jim ukázali své rozpracované projekty. Z hrubých verzí filmů či scénářů chce firma vybrat ty s největším diváckým potenciálem. Amazon si od iniciativy slibuje, že bude stát u zrodu budoucích kasovních trháků. Ve vývoji je nyní 16 filmových projektů, sdělil Amazon. Amazon také založil vlastní knižní vydavatelství, do kterého se snaží nalákat autory.