Železný na TV Barrandov: Chci divácký podíl 10 procent

Vladimír Železný přebírá vedení TV Barrandov k 1. listopadu

Vladimír Železný přebírá vedení TV Barrandov k 1. listopadu

Televize Barrandov dnes potvrdila, že Vladimír Železný bude od listopadu jejím novým generálním ředitelem. Informaci již ve středu přinesl server DigiZone.cz. Železný ve vedení nahradí Jaromíra Soukupa, který je zároveň předsedou představenstva společnosti Empresa Media, do jejíhož portfolia Televize Barrandov od loňského září patří.

„Jsem rád, že se Vladimír Železný postavil do vedení Televize Barrandov. Jeho zkušeností si velmi vážím a jsem si jistý, že společně posuneme televizi opět o velký kus dopředu,“ řekl Soukup.

Železný: Deset procent je jen první skok, ten další míří mnohem výš

Bývalý šéf televize Nova Železný ve středu uvedl, že mu imponuje práce, kterou nový vlastník TV Barrandov odvedl. „Chci pomoci přeskočit první laťku k úspěchu, a tou je 10procentní divácký podíl. Ale je to jen první skok. Ten další míří mnohem výš, jinak bych tu nebyl,“ řekl. V září TV Barrandov dosáhla podílu na sledovanosti v celodenním průměru necelá čtyři procenta u diváků starších 15 let. Loňský podíl byl 5,2 procenta.

Železný je stále veden jako menšinový vlastník servisní firmy Pohoda Top Media, kterou založil v únoru 2012 s Radimem Pařízkem, provozovatelem skupiny Pohoda stanic Rebel, Relax a Retro. Uvedl to server Mediář.cz. Od března do října 2012 byl Železný též čtvrtinovým podílníkem ve firmě Digital Broadcasting, která provozuje televizní vysílací sítě.

Představenstvo společnosti Barrandov Televizní Studio, která drží vysílací licenci a televizi provozuje, se nemění, předsedá mu nadále Jaromír Soukup a místopředsedkyní je výkonná ředitelka Barrandova Hrdá.

Dušan Kütner: Začátky jsou těžké