Živý server šetří náklady na hosting

Master internet

Master internet

Díky produktu Živý server od Master Internet lze výrazně snížit náklady na serverhosting. Zákazníci totiž platí pouze za reálně spotřebovaný výkon.

Živý server válcuje ostatní hostingové služby

Master internetMaster internet

Master Internet do svého cloudu

Živý server versus ostatní serverhostingové služby

Vlastnost služby Housing serveru Dedikovaný server Virtuální server Cloud / Živý server
Bez počátečních investic (odpadá nákup hardware) NE ANO ANO ANO
Nestárnoucí hardware (hardware je obnovován) NE NE ANO ANO
Garance dostupnosti
(SLA)
NE VOLITELNĚ NE 99,99%
Flexibilní služba
(snadné navýšení výkonu)
NE NE ANO ANO
On-demand model
(účtování dle reálného využití)
NE NE NE ANO, VOLITELNĚ

Master internetMaster internet

Za úsporami prý stojí Dell

Když nahlédneme do kuchyně Master Internet, tak zjistíme, že pro svoji cloudovou platformu využívá nejnovější technologie od společnosti Dell, pro kterou se nedávno stala prvním preferred partnerem v oblasti cloudu. „Je pravda, že díky technologiím Dell dosahujeme velmi nízkého TCO, navíc jsme si ověřili, že to je systém, na který se opravdu můžeme spolehnout po stránce stability i výborné podpory,“ uvedl provozní ředitel Master Internet Filip Špaček. „Pomohla nám také scale-out architektura diskových polí Dell EqualLogic, protože umožňuje postupné navyšování kapacit v čase bez jakýchkoli výpadků,“ chválí si Špaček a dodává: „To pro nás bylo důležité kvůli dodržení naší garance dostupnosti 99,99 %, ale také výhodné z hlediska rozložení investic, díky čemuž jsme nemuseli řešit návratnost a navyšovat cenu našich cloud-serverů.“

Technické oddělení Master Internet pak nedá dopustit na LifeCycle Controller nebo SD karty pro hypervisor VMware. „Díky paměťovým kartám šetříme nejenom na discích a RAIDových řadičích, ale taky na spotřebě energie,“ říká Pavel Žák, hlavní technik cloudu Master Internet. Nové Dell technologie jsou zajímavé z hlediska úspor také proto, že u krátkých UTP kabelů umí snížit napětí a tím i spotřebu proudu. „Myslím, že díky všem těmto nástrojům snižujeme spotřebu energie minimálně o patnáct procent, což se určitě projevuje na nákladech, stejně jako LifeCycle Controller, který nám zase šetří administrátorský čas,“ doplnil Žák.