Valenta expanduje s hazardem na Balkáně, v Makedonii investuje do provozovatele výherních automatů

Majitel skupiny Synot Ivo Valenta

Majitel skupiny Synot Ivo Valenta Zdroj: CTK

Skupina Synot na výstavě v Rumunsku
Synot tip aréna
Výherní automat
4
Fotogalerie

Skupina Synot rozšíří své aktivity na Balkáně. Nově majetkově vstoupila do společnosti The Slots, která je jedním z největších provozovatelů výherní hrací techniky v Makedonii. Veškeré smlouvy jsou podepsány, k transakci není nutný souhlas makedonského antimonopolního úřadu.

Synot v Makedonii obchodně působí od roku 2014."Dosahujeme zde velmi dobrých výsledků a vidíme potenciál dalšího růstu. Od začátku spolupracujeme právě se společností The Slots, která v zemi provozuje přibližně 700 kusů herní techniky, včetně námi dodané. Nyní jsme se rozhodli tuto spolupráci ještě prohloubit a stát se většinovým vlastníkem této společnosti," uvedl Neofytos Neofytou, ředitel společnosti Synot International Limited.

Skupina podle něj chce do konce roku 2018 v této síti provozovat minimálně 1000 herních zařízení. Má jít především o výherní hrací přístroje a rulety. Holding Synot působí na Balkáně už téměř deset let.

Kromě Makedonie je aktivní například v Rumunsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině a Řecku. Začátkem příštího roku by ráda vstoupila na chorvatský trh.

Skupinu Synot ovládá senátor Ivo Valenta. Firmu založil s otcem a bratrem v roce 1991. Zpočátku se zaměřila na provozování výherních automatů, nyní podniká i v dalších oblastech.

Valenta vedle byznysu vstoupil i do politiky. Je senátorem za Uherskohradišťsko a jako lídr Soukromníků a Svobodných se stal loni i krajským zastupitelem.

Skupina Synot zaměstnává asi 3000 lidí, její roční obrat je podle Pekařové kolem 16 miliard korun. Působí zhruba ve 20 zemích světa.

Kromě loterijního průmyslu a dodávky IT technologií, softwarových řešení a herních zařízení se Synot věnuje i cestovnímu ruchu, sportu, podpoře startupových projektů, mediálním aktivitám a dalším odvětvím.