Vienna Insurance Group kupuje firmu Auto Poly, která provozuje autosalony Škody a Volkswagenu

Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group Zdroj: profimedia.cz

Skupina Vienna Insurance Group, do níž patří například pojišťovna Kooperativa, převezme firmu Auto Poly, která v Praze a Příbrami provozuje dva autosalony a servisy značek Škoda a Volkswagen. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech maloobchodního prodeje nových osobních vozidel, ojetých osobních a lehkých užitkových vozidel, poskytování servisních služeb, prodeje náhradních dílů pro automobily, velkoobchodní distribuce náhradních dílů, zprostředkování povinného ručení a havarijního pojištění, zprostředkování spotřebitelského úvěru na pořízení osobních a lehkých užitkových vozidel a zprostředkování operativního leasingu osobních a lehkých užitkových vozidel,“ uvedl ÚOHS.

Vienna Insurance Group kupuje firmu Auto Poly prostřednictvím firmy Global Repair Centres. Jediným společníkem této firmy se sídlem v Pardubicích je pardubická firma Global Expert. Ta na svých internetových stránkách píše, že jejími vlastníky jsou Kooperativa pojišťovna a Česká podnikatelská pojišťovna, obě ze skupiny Vienna Insurance Group. Global Expert se zabývá likvidací pojistných událostí a má v Česku osmnáct kontaktních míst.

Společnost Auto Poly, která sídlí v Praze, má autosalony značek Škoda a Volkswagen v Praze a Příbrami. Podle údajů z obchodního rejstříku byla firma založena v roce 1992. V účetní závěrce z roku 2022 vykázala čistý obrat ve výši 947 milionů korun a zisk po zdanění ve výši 6,3 milionu korun.

Viena Insurance Group prostřednictvím Global Repair Centres koupila v roce 2021 brněnský autosalon a autoservis Autonova, letos v únoru jí ÚOHS povolil koupi dvou autosalonů a servisu v Hradci Králové.