Volkswagen omezuje výrobu ve Wolfsburgu. Kvůli nedostatku čipů pojede jen jedna linka

Volkswagen uvedl, že v první polovině roku ho chybějící součástky přišly kvůli ztrátám ve výrobě na šestimístnou částku.

Volkswagen uvedl, že v první polovině roku ho chybějící součástky přišly kvůli ztrátám ve výrobě na šestimístnou částku. Zdroj: Reuters

Německá automobilka Volkswagen kvůli pokračujícímu nedostatku čipů zkrátí pracovní dobu ve svém hlavním závodě ve Wolfsburgu. Opatření bude platit v první polovině října, uvedla dnes firma. K 1. říjnu pojede ve Wolfsburgu jen jedna výrobní linka.

Dceřiná společnost Škoda Auto už ze stejného důvodu na celý tento týden zcela zastavila výrobu ve všech třech závodech v České republice.

S nedostatkem čipů a chybějícími dodávkami se potýkají všechny světové automobilky. V červnu proto na den přerušila výrobu také automobilka Hyundai v Nošovicích.

Volkswagen uvedl, že v první polovině roku ho chybějící součástky přišly kvůli ztrátám ve výrobě na šestimístnou částku, informovala agentura Reuters. Celý automobilový průmysl by letos kvůli nedostatku polovodičů podle odhadu poradenské společnosti Alix Partners mohl přijít o příjmy za 210 miliard dolarů (4,6 bilionu korun).

Video placeholde
Nedostatek výrobků a surovin • Videohub