Prazdroj od loňského dubna do prosince utržil 12 miliard korun. Zisk činil 2,6 miliardy

Ilustrační fotografie k Plzeňskému prazdroji

Ilustrační fotografie k Plzeňskému prazdroji Zdroj: Michael Tomeš

Ilustrační fotografie k Plzeňskému prazdroji
Ilustrační fotografie k Plzeňskému prazdroji
3
Fotogalerie

Plzeňský Prazdroj vykázal loni od 1. dubna do 31. prosince tržby za zboží, vlastní výrobky a služby přes 12 miliard korun, po zdanění byl výsledek hospodaření 2,6 miliardy korun. Kapitálové investice dosáhly 882 milionů korun. 

Firma zveřejnila výsledky za zkrácené účetní období. Není plně srovnatelné srovnatelné s předchozími roky, bylo totiž zkráceno na devět měsíců kvůli sladění finančního hodnocení s mateřskou společností. ČTK to sdělila mluvčí pivovaru Jitka Němečková. K 31. březnu 2017 převzala Plzeňský Prazdroj japonská pivovarnická společnost Asahi.

"Plzeňský Prazdroj za minulé účetní období, přispěl čtyřmiliardovým příspěvkem do státního rozpočtu. To je jedno z nejvyšších čísel v Česku i v porovnání s firmami, které daně platily na základě celoročních finančních výsledků," uvedl generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

Od 1. dubna do 31. prosince výrazně rostly prodeje prémiových piv na domácím trhu i v zahraničí a dařilo se i nově uvedeným nápojům na trh, uvedla společnost v prohlášení.