Holešovickou kalírnu čeká demolice. Developer už místo továrny chystá byty

Klub Továrna skončil v objektu už loni na podzim.

Klub Továrna skončil v objektu už loni na podzim. Zdroj: Vacková Anna

Bývalá továrna na pivovarská zařízení v Praze-Holešovicích půjde k zemi.
Místo někdejší kalírny na rohu ulice Dělnická a V Háji chystá brněnský developer bytový dům.
Developer už má povolení k demolici i územní rozhodnutí.
4
Fotogalerie

Bývalá továrna na pivovarská zařízení v Praze-Holešovicích půjde k zemi. Místo někdejší kalírny na rohu ulice Dělnická a V Háji chystá brněnský developer bytový dům.

Kvůli projektu skončil v budově už na podzim klub Továrna. U jeho zrodu byl Roman Týc ze skupiny Ztohoven a filmařka Amálie Kovářová.

„Potvrzuji, že investor obdržel povolení k odstranění stavby. V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele,“ sdělil Jaroslav Smrčka, obchodní ředitel developerské skupiny MS-Invest. Ta na projektu spolupracuje s vlastníkem objektu firmou M Dělnická. Nemovitost původně patřila italské developerské skupině FIM Group.

Projekt již od stavebního úřadu Prahy 7 dostal rovněž územní rozhodnutí. Před prvním kopnutím do země musí získat ještě stavební povolení.

Detaily projektu zatím developer nezveřejnil. Podle informací v územním rozhodnutí se u tramvajové zastávky Maniny bude stavět bytový dům s komerčními prostory. Stavba bude mít osm nadzemních podlaží.

Praha 7 je mezi developery velmi populární. „Holešovice jako lokalita pro nové developerské projekty byla v poslední době na vzestupu. V budoucnu by se měla uvolnit stavební uzávěra na území Bubny-Zátory, kde má vzniknout nová čtvrť. To Holešovice ještě více zatraktivní,“ uvedl realitní specialista Petr Strýček z poradenské společnosti JLL.

Hned naproti projektu v Dělnické ulici se v režii slovenského investora Cresco připravuje přestavba bývalé Tesly Holešovice. Výsledkem mají být nové coworkingové kanceláře.