Do Walmarku vstoupil Mid Europa Partners

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock.com

„Walmark je v regionu střední a východní Evropy jedničkou na trhu ve svém oboru, proto byl ze strany potenciálních investorů o spolupráci s naší společností vždy velký zájem. Po pečlivém zvažování všech přínosů můžeme oznámit, že se novým partnerem stávajících akcionářů stala společnost Mid Europa Partners,“ uvedl předseda představenstva Adam Walach.

Toto partnerství má firmě specializující se na doplňky stravy a léky pomoci naplnit střednědobý cíl, kterým je expanze firmy a masivní růst obratu společnosti během příštích pěti let.

„Věříme, že zkušenosti Mid Europa Partners zvláště v oblasti fúzí a akvizic a její síť renomovaných expertů z farmaceutického průmyslu, kteří se budou podílet na vývoji portfolia v oblasti volně prodejných léků, budou výrazným, avšak ne jediným přínosem této transakce,“ dodal Walach.

Oznámený vstup je joint venture partnerství a nový partner nezíská ve Walmarku většinový podíl. Stávající akcionáři si ve Walmarku ponechají 50procentní podíl, budou mít nadále podstatný vliv ve firmě a budou se aktivně podílet na jejím řízení. Podrobnosti o znění dohody a cenová ujednání jsou podle obou stran důvěrná.

Vyhráli tři bratři

Půjčky na zisk

Dokončení transakce, včetně posouzení úřadů pro ochranu hospodářské soutěže, se očekává v posledním čtvrtletí tohoto roku. Roli poradce při této transakci zastávala na straně Walmarku investiční banka Rothschild z Londýna a česká poradenská společnost Corpin. Právní poradenství poskytla kancelář .