Fotbalista Adam Hloušek míří do insolvence. Dluží přes 20 milionů korun

Adam Hloušek má obrovské finanční problémy

Adam Hloušek má obrovské finanční problémy Zdroj: Barbora Reichová

Adam Hloušek má obrovské finanční problémy
2
Fotogalerie

Někdejší fotbalový reprezentant Adam Hloušek v zastoupení svých právníků na sebe podal insolvenční návrh, jeho dluhy činí přes 20 milionů korun, a to nejen v Česku. Největším věřitelem je Ondřej Čelůstka, který přihlásil pohledávku přes 7,5 milionu.

Kde působil, tam dluží. A nejen tam. Někdejší velký talent českého fotbalu Adam Hloušek na sebe v zastoupení právníků podal insolvenční návrh, do kterého byly zatím přihlášeny pohledávky ze čtyř různých zemí v celkové výši přes 20 milionů korun. Podle informací Sportu mají být ale výrazně vyšší. 

Tu nejvyšší podal Ondřej Čelůstka, kterému Hloušek podle návrhu dluží 7 636 149 korun a 99 haléřů. V seznamu jsou i další známá jména. Tomáš Necid chce zpátky 332 tisíc korun, jihočeský fotbalista Michal Bezpalec 46 tisíc.

Během své zatím čtrnáctileté kariéry působil kromě Česka také v Německu a Polsku, i odtamtud se hlásí věřitelé.  Druhou největší pohledávku zadal do systému finský reprezentant Kasper Hämäläinen, se kterým Hloušek působil v Legii Varšava a údajně si půjčil 224 tisíc eur, tedy přes pět a čtvrt milionu korun.

Video placeholde
Kde je Adam Hloušek? Neví se. Obránce Zlína dluží desítky milionů • iSport TV

Nalézt lze pohledávky od bankovních i nebankovních společností, obchodníků s auty a chybět samozřejmě nemůže ani finanční úřad, který chce přes 800 tisíc korun. Seznam zatím není konečný a ani žádost zatím není schválená. Fotbalista dostal od Krajského soudu v Hradci Králové výzvu, aby do sedmi dnů „doplnil listiny, které dokládají úpadek.“ 

Aktuálním Hlouškovým zaměstnavatelem je Trinity Zlín, který do návrhu přiznal, kolik krajnímu obránci či záložníkovi vyplácel. Každý měsíc do září loňského roku šlo o 96 800 korun měsíčně. Trenér Pavel Vrba ale po víkendovém zápase prohlásil, že ani neví, kde hráč je. V pondělí po poledni klub přišel s vyjádřením, že hráči pozastavil smlouvu. 

Dokázání příjmů je nutnou součástí žádosti o oddlužení, která žadatelovu situaci odhaluje na dřeň. Z žádosti lze vyčíst, že nyní Hloušek od Zlína dostává pouze 12 tisíc korun měsíčně, ale v březnu čeká příjem přesahující 133 tisíc korun. 

Podle pravidel oddlužení je potřeba splatit aspoň část dluhu. Dříve šlo o 30 procent celkové částky, nyní podíl není specifikovaný. Hlouška v řízení zastupuje Advokátní kancelář Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři, která už má ve fotbalovém prostředí své zkušenosti.  

Celý článek si přečtěte na Isport.cz >>>