Policie objevila ve Zlíně sklad podezřelého alkoholu

Falešné etikety

Falešné etikety Zdroj: ctk

Policie objevila v garáži nedaleko sídliště Jižní Svahy ve Zlíně skladiště s asi 500 lahvemi podezřelého alkoholu. Vedle lahví bylo nalezeno i několik set etiket několika likérek, které čekaly na nalepení, řekl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. Podle něj mají několik lahví tohoto alkoholu lidé ještě doma. Policisté je varují, ať z nich v žádném případě nepijí.

Garáž, v níž byla i stáčírna alkoholu, policisté nalezli ve starším parkovacím komplexu nedaleko sídliště. Prostor odpoledne prohledávali spolu s celníky a vynášeli z něj plastové sudy a lahve, které odešlou k expertize. Na místě je i zadržená osoba, mluvčí Jaroš řekl, že má souvislost s dřív zadrženým dodavatelem alkoholu.

Policie už v kauze obvinila provozovatele večerky na zlínském sídlišti Jižní Svahy, ve které koupili alkohol lidé otrávení metanolem. Sedmatřicetiletý muž ze Zlína je obviněn z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu až tříleté vězení nebo zákaz činnosti.

Ve večerce se našel nekolkovaný alkohol. Obchod se nachází v budově, ve kterém také žila jednašedesátiletá žena, která byla nalezena v úterý ráno ve svém bytě mrtvá. Pitva potvrdila úmrtí po otravě metylalkoholem. V obchodě údajně nakupovali i lidé, kteří nyní leží s otravou metanolem ve zlínské nemocnici. Obchod byl v úterý uzavřen. Policisté také ve středu zadrželi dodavatele alkoholu do večerky, policie o něm zatím nechce sdělovat žádné informace.

Na Zlínsku po otravě metylalkoholem zemřely dvě ženy, u jednoho muže se čeká na výsledky pitvy. Ve zlínské krajské nemocnici leží s potvrzenou otravou metanolem osm lidí. Podle mluvčí nemocnice se jejich zdravotní stav mírně zlepšil. Tři pacienti, kteří byli v kritickém stavu, jsou však stále ve vážném stavu a v umělém spánku. Dnes odpoledne byla s podezřením na otravu přijata další žena.