15 zážitkových dárků, mezi kterými si vybere každý chlap: Jízda v tanku, let stíhačkou i stav beztíže

Větrný tunel. Pro ty bázlivější, kteří si nevěří na skutečný seskok z letadla, je vhodná simulace volného pádu v bezpečném prostředí větrného tunelu. Takový zážitek je navíc velmi vhodný i pro děti. V prosklené letové komoře o celkové výšce neuvěřitelných 14 metrů proudí vzduch rychlostí až 270 kilometrů v hodině, což je rychlost opravdového hurikánu!

Větrný tunel. Pro ty bázlivější, kteří si nevěří na skutečný seskok z letadla, je vhodná simulace volného pádu v bezpečném prostředí větrného tunelu. Takový zážitek je navíc velmi vhodný i pro děti. V prosklené letové komoře o celkové výšce neuvěřitelných 14 metrů proudí vzduch rychlostí až 270 kilometrů v hodině, což je rychlost opravdového hurikánu! Zdroj: Hurricane Factory Praha

Letecký trenažér Airbus A320. Jaké to je zvedat dopravní letadlo z ranveje do vzduchu? V moderním centru leteckých trenažérů v Praze to pozná obdarovaný na vlastní kůži. Profesionální kokpit s dokonalou 230° projekcí, věrnými silami v řízení a simulací více 20 tisíci letišti po celém světě nabízí perfektní zážitek nejen pro milovníky letectví.
Adrenalinový den na bojišti. Program plný adrenalinu, vojenské techniky a akce. Obdarovaný si užije jízdu obrněným transportérem BVP-1 na tankodromu v Milovicích u Prahy, otestuje silnou čtyřkolku YAMAHA Kodiak a na závěr se zúčastní paintballové bitvy v lese. Skvělá volba pro ty z blízkých, jimž je blízká vojenská tématika.
Zpátky na vojnu. Snad každý muž si v dětství hrál s kamarády na vojáky. A protože mladší ročníky mohou ztěží pamatovat neopakovatelné zážitky z vojny, dost možná ocení zážitek v podobě několikahodinového vojenského drilu včetně projížďky bojovým vozidlem pěchoty. Nazout kanady a hurá do akce!
Bungee jumping z televizní věže v Harrachově. Bungee jumping je dnes již velmi známá adrenalinová aktivita, kterou v České republice vyzkoušely tisíce nadšených zájemců. A vystoupat na televizní věž rozhodčích v Harrachově, tedy do výšky 145 metrů nad městem Harrachov, to je zážitek sám o sobě. V Harrachově lze navíc skákat po celý rok od ledna až do prosince nehledě na počasí.
Letecký trenažér Airbus A320. Jaké to je zvedat dopravní letadlo z ranveje do vzduchu? V moderním centru leteckých trenažérů v Praze to pozná obdarovaný na vlastní kůži. Profesionální kokpit s dokonalou 230° projekcí, věrnými silami v řízení a simulací více 20 tisíci letišti po celém světě nabízí perfektní zážitek nejen pro milovníky letectví.
54
Fotogalerie

Dost bylo pletených ponožek a pánské kosmetiky. Co darovat na Štědrý den mužskému pokolení? Stále větší oblibě se těší zážitkové dárky, kterým vévodí především adrenalinové aktivity. Na serverech nabízejících zážitky čeká na obdarované jízda tankem, let stíhačkou, Bungee jumping či tandemový seskok s padákem. Klidnější povahy však potěší i pivní lázně.

Stálice mezi zážitkovými dárky? Jednoznačně tandemový seskok s padákem, který už dlouhá léta patří mezi ty vůbec nejoblíbenější. Ne každý však má pro strach uděláno natolik, aby dobrovolně seskočil z výšky 4 tisíc kilometrů, byť připoután ke zkušenému parašutistovi. Pro bázlivější povahy je proto vhodná simulace volného pádu v bezpečném prostředí větrného tunelu.

Fanoušci rychlých kol rozhodně ocení zážitkovou jízdu ve formuli Mygale F4. Ta má sice ještě daleko k monopostu britského šampiona letošní sezony, rozhodně si v ní však obdarovaný užije pořádné zrychlení, přilnavost pneumatik a dokonalé jízdní vlastnosti v maximální rychlosti až 240 kilometrů v hodině. A na koho je formule již příliš silné sousto, ten může usednout do ikony sportovních vozů, italského Ferrari.

Na zcela opačném pólu aktivit leží pivní lázně nabízející luxusní relaxační zážitek. Mezi nejznámější střediska patří lázně v Rožnově pod Radhoštěm či v Plzni, jsou však například i v Praze, Štramberku, Olomouci či v Ostravě. Klid, krásný výhled do krajiny i přímý kontakt se zvířaty si pak užijí ti obdarovaní, kteří na Štědrý den pod stromečkem objeví netradiční zážitek ve formě pasení ovcí v Beskydech.

Kompletní přehled 15 zážitkových dárků si můžete prohlédnout v galerii