Elegantní smart hodinky, do kterých má smysl investovat

Montblanc Summit 2

Montblanc Summit 2 Zdroj: aBlogtoWatch

Fossil Commuter Hybrid Smartwatch
Frederique Constant Horological Smartwatch
Hodinky Samsung Galaxy
Tag Heuer Connected Modular 45
4
Fotogalerie

Chytré hodinky jsou pravděpodobně jeden z největších převratů za poslední roky. Ač se svět hodinek vždy vyvíjí dál, mění se a stále se přichází s něčím novým, podobnou revoluci nezažil od sedmdesátých let, kdy vznikly digitální Casio.

Co dělá hodinky chytré?

I když už před desítkami let vznikaly první chytré hodinky - Seiko udělalo jedny s televizí, Casio měly kalkulačky a Microsoft vydal v roce 2003 hodinky s pagerem. To všechno jsou funkce, které ve své době dělali hodinky chytřejšími, ale až Apple a možnost napojit hodinky na telefon, ovládat jej a vytěžit z obojího nejvíce změnily hru nekonečně.

Mnoho značek se inspirovalo tímto úspěchem a nemluvíme jen o výrobcích telefonů. I klasické hodinářské domy s úctyhodnou historií přicházejí s vlastními variantami. Pokud tedy chcete chytré hodinky, ale nežijete přímo v Apple ekosystému, stále máte mnoho možností.

Fossil Commuter Hybrid Smartwatch. Velice elegantní design, klasický look a nikdo na nich vizuálně nepozná, že dokáží dělat i jiné věci, než jen měřit čas. Můžete je napojit na telefon a krom toho, že vás vibrováním upozorní na různé příchozí zprávy, emaily nebo telefonáty, měří vám také tep, dokáží sledovat spánkovou frekvenci nebo pohyb při sportu.

Frederique Constant Horological Smartwatch. V podstatě luxusní verze hodinek do posilovny. Sledují váš spánek, monitorují pohyb, upozorní vás na zprávy a přitom zůstávají elegantní.

Montblanc Summit 2. Schopnostmi se nejvíce blíží Apple Watch. Samozřejmě na nich nelze koukat na videa nebo přes ně fotit, ale oproti jiným chytrým hodinkám mají největší výhodu - vydrží nabité až 10 dní, což je u smart watch téměř neuvěřitelné. Obsahují čip Qualcomm Snapdragon 3100, který prodlužuje životnost a výdrž baterie. Moc dalších hodinen jej nemá.

Samsung Galaxy Watch. V podstatě jsou rovné Apple Watch. A není nutné rozvíjet věčnou debatu obou válečných táborů. Tyhle hodinky jsou perfektní na sport, včetně plavání a potápění. Vydrží až do padesáti metrů, monitorují vaše životní funkce, monitorují spánek, umí upozornit na novinky na všem telefonu a oproti těm Apple se ovládají pohodlněji. Nemusíte totiž mačkat ikony aplikací na mrňavém displeji.

Tag Heuer Connected Modular 45. Nejluxusnější hodinky fungující na Androidu si v ničem nezadají s těmi od Apple nebo Samsung. Mají švýcarský standart kvality, doživotní záruku a autorizovaní prodejci k nim nabízejí servis na desítky let. Také máte více než 4000 - kombinací, co se týče barvy a materiálu na tělo a pásek. Můžete si tudíž sestavit hodinky přímo podle vašich představ.

Smart Watch jsou budoucností hodinek a vůbec to neznamená, že se klasické hodinky vytratí. Na planetě budou stále lidé, co ocení příjemné tikání nezničitelných Rolexů a nadpozemských Pateků. Nicméně kroky jako tyto - schopnost přetvořit tradiční hodinky na vyspělejší budou mít za výsledek, že i další generaci mladých lidí si hodinky pořídí.