Nedotažený DIP na startu zlákal tisíce střadatelů. Žádá po nich svatou trpělivost

Střadatelé na důchod očekávali revoluční produkt, kterým Dip ale není

Střadatelé na důchod očekávali revoluční produkt, kterým Dip ale není Zdroj: Grafika e15

Článek ze speciálu
Jak se zajistit na stáří?

Významný evoluční krok na cestě k zajištění na stáří a vhodný doplněk stávajícího systému penzijních fondů a dlouhodobých investic na důchod po vlastní ose. Ovšem také koncept, který v některých ohledech zůstal na půli cesty v naplnění svých někdejších ambicí. Taková je v kostce letošní novinka v nástrojích spoření na penzi jménem důchodový investiční produkt, jehož osudem nicméně zřejmě zůstane role druhých houslí. Nový směr, jak zhodnocovat peníze s částečnou státní podporou, nicméně dokázal na svém startu získat tisíce klientů.

Vznik „dipka“ nebyl rychlý ani jednoduchý, navíc zásadních změn oproti původním plánům dostál v samém finále svého schvalování v prosinci loňského roku. „Úpravy, které byly schváleny v průběhu legislativního procesu, mohou mít určitý dopad na atraktivitu DIP, zejména pro klienty, kteří by chtěli investovat vyšší částky,“ soudí Michaela Průchová z ČSOB.

SPECIÁL: Jak se zajistit na stáří?

Připravili jsme pro vás sérii prémiových článků, jak si zařídit bezstarostný důchod, ať už je vám dvacet nebo padesát. Pokud ještě nepatříte do e15 komunity, staňte se jejím členem a odemkněte si přístup k exkluzivnímu obsahu, jak investovat a spořit na stáří a čeho se při cestě k nezávislosti vyvarovat.

VŠECHNY ČLÁNKY, KTERÉ JSOU SOUČÁSTÍ TÉMATU, NAJDETE ZDE

Grafika do speciálu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!