Charitativní aukce obrazu VIRUS 0420 překonala očekávání. Pět neziskovek si rozdělí 850 tisíc

Jan Kaláb a jeho dílo.

Jan Kaláb a jeho dílo. Zdroj: Profimedia.cz

Obraz Antivirus.
Obraz Antivirus.
3
Fotogalerie

Obraz VIRUS 0420 (anticovid) Jana Kalába se v online charitativní aukci pořádané Galerií KODL a Trafo Gallery prodal za 850 tisíc korun. Vyvolávací cena díla byla jedna koruna. Kompletní výtěžek získá pětice vybraných neziskových organizací.

„Děkuji všem dražitelům a gratuluji vítězi. Jsem šťastný, že finální částka došplhala tak vysoko a i po rozdělení prodejní ceny na pět rovných dílů se bude jednat o významnou pomoc pro všechny vybrané neziskovky,“ říká autor díla i nápadu charitativní aukce s ním spojené Jan Kaláb.

Zástupci Galerie KODL a TRAFO Gallery vybrali čtyři neziskové organizace, jež patří k těm méně viditelným a od prvních dnů koronavirové pandemie poskytují pomoc těm nejslabším a nejzranitelnějším skupinám a pomáhají situaci zvládat. Pátou oceněnou organizaci vybral vítěz aukce. 

Peníze poputují do Pečovatelského centra Praha 7, Aliance pro individualizovanou podporu, D.O.M.A. - Důstojnost, Otevřenost, Management, Atmosféra a Projektu šance. 

Dražba začala na aukční platformě LiveBid ve středu 22. dubna, skončila 10. května odpoledne. Zájemci o současné umění měli jedinečnou možnost v těžkých časech koronavirové pandemie spojit dobrý skutek s vlastním potěšením. 

Platforma LiveBid a Galerie KODL poskytují své služby v rámci této mimořádné dražby zdarma. K dosažené částce tedy nebudou připočítávány žádné další poplatky a celý výtěžek bude věnován subjektům, kterým pandemie ztížila činnost.