Bitcoin je nejvýše za dva týdny. Kryptoměna reaguje na uvolňování opatření v Číně

Cena bitcoinu opět roste.

Cena bitcoinu opět roste. Zdroj: Pexels

Cena bitcoinu, který je nejznámější kryptoměnou světa, se dnes zvyšuje. Přiblížila se hranici 31 tisíc dolarů a je nejvýše zhruba za dva týdny, ukazují záznamy na specializovaném serveru CoinDesk. Zájem o rizikovější aktiva podpořilo uvolňování protipandemických uzávěr v Číně.

Krátce před 14:00 SELČ vykazoval bitcoin za posledních 24 hodin růst o 4,9 procenta na 30.611 dolarů (přes 702.200 korun). Nejvýše během tohoto časového úseku byl na 30.840,50 dolaru. Druhá největší kryptoměna ethereum ve stejnou dobu přidávala 5,7 procenta zhruba na 1900 dolarů. Vedle bitcoinu zpevňují také akcie. Na růst asijských akciových trhů navázaly i ty evropské.

Ve Spojených státech akciové trhy na konci minulého týden zpevnily, zatímco kryptoměny v pátek oslabily. Dnes obnovily tendenci pohybovat se v souladu s akciovými trhy, uvedla agentura Bloomberg.

„Trhy už dlouho čekaly na obnovení růstu,“ poznamenal Hayden Hughes, který vede obchodní platformu Alpha Impact. „Bitcoin za sebou má sled osmi týdnů v červených číslech a obchodoval se za cenu, kterou vídáme pouze na dně medvědího trhu,“ dodal. Jako medvědí se označuje takový trh, kde index od maxima klesne alespoň o 20 procent.