Jak uplatnit blockchain mimo oblast kryptoměn? V Praze proběhne čtvrtý ročník bitcoinové konference

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

V Praze proběhne ve čtvrtek čtvrtý ročník Blockchain & Bitcoin Conference. Ta se bude věnovat nejenom nejrozšíření kryptoměně, ale rovněž i trendu v podobě upisování nových digitálních mincí (ICO) a využití blockchainu mimo oblast virtuálních měn.

Blockchain & Bitcoin Conference Prague je akce organizovaná společností Smile-Expo, která vytvořila síť blockchainových událostí ve 20 zemích po celém světě. Mezi řečníky budou například experti ze společností IBM či PwC.

Na analýzu využití blockchainových aplikací v podnikání se ve své přednášce zaměří Rene Bostic z prvně jmenované společnosti. Potenciálu blockchainu pro identifikační systémy uživatelů se dotkne vývojář z americké IT společnosti CA Technologies Alexandru Popa.

Pozornosti se dostane i ICO. Partner v PwC Legal Switzerland Guenther Dobrauz pak přednese svůj pohled na problematiku toho, zda prodej tokenů nahradí venture kapitál. Událost proběhne v hotelu Ambassador Zlatá Husa.

Nejde přitom zdaleka o jedinou pravidelnou kryptoměnovou konferenci v hlavním městě. Na podzim se například koná také Hacker Congress v Paralelní Polis za účasti velkého množství zahraničních hostů.