Kam v kryptu přelít peníze, když bitcoin nudí či jde do kopru. Plané naděje a datová realita

Dominance bitcoinu na celkové hodnotě kryptotrhu klesla pod 45 procent, otázka možností diverzifikace portfolia virtuálních měn nabývá na palčivosti.

Dominance bitcoinu na celkové hodnotě kryptotrhu klesla pod 45 procent, otázka možností diverzifikace portfolia virtuálních měn nabývá na palčivosti. Zdroj: profimedia

V poslední době šlo vydělat spíše na etheru než na rozšířenějším bitcoinu. Vzestup altcoinů oživuje otázku vhodné diverzifikace kryptoportfolia. Co čekat, až současný růstový cyklus skončí? Lze u nějaké kryptoměny hledat bezpečný přístav v případě, že nejrozšířenější bitcoin postihnou vážné cenové turbulence? Odpovědi lze hledat v aktuálním kryptografu týdne.

Expert deníku E15 na finanční trhy Jaroslav Bukovský ve svém sloupku nedávno popsal, že virtuálním měnám jako luna, cosmos či celer se jednu chvíli dařilo i v době, kdy kurz bitcoinu zakolísal.

Pokud by to platilo dlouhodobě, šlo by o vhodný způsob diverzifikace kryptoportfolia. Kolega Bukovský ale realisticky dodal, že z jedné epizody nelze dělat dalekosáhlé závěry a k tématu by se nabízelo udělat širší datovou analýzu. Tady je.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!