Musk opět rozdráždil bizarní „psí“ kryptotrh. Shiba inu vzrostla o stovky procent

Digitální měna shiba inu, která vznikla teprve v srpnu minulého roku, raketově roste. Jen za poslední týden měna vzrostla přibližně o 380 procent a ve čtvrtek v odpoledních hodinách dosáhla výše 0,00003434 dolaru. Stalo se tak poté, co Elon Musk zveřejnil na svém twitterovém účtu fotku svého štěněte Flokiho.

Digitální měna shiba inu, která vznikla teprve v srpnu minulého roku, raketově roste. Jen za poslední týden měna vzrostla přibližně o 380 procent a ve čtvrtek v odpoledních hodinách dosáhla výše 0,00003434 dolaru. Stalo se tak poté, co Elon Musk zveřejnil na svém twitterovém účtu fotku svého štěněte Flokiho. Zdroj: Profimedia

Japonské psí plemeno shiba inu se stalo motivem pro vznik hned několika kryptoměn.
Shiba inu je od poloviny září na kryptoměnové směnárně Coinbase.
3
Fotogalerie

Parodická digitální měna shiba inu, která vznikla teprve v srpnu minulého roku, raketově roste. Jen za poslední týden měna stoupla přibližně o 380 procent a ve čtvrtek v odpoledních hodinách dosáhla vskutku závratné výše 0,00003434 dolaru. Stalo se tak poté, co miliardář Elon Musk zveřejnil na svém twitterovém účtu fotku svého štěněte Flokiho se skromným vzkazem „Floki Frunkpuppy“.

Přední sledovač kryptoměn CoinGecko vyhodnotil shiba inu na základě tržní hodnoty jako dvanáctou nejsilnější kryptoměnu na světě. V současné chvíli je v této parodické digitální měně uloženo celkem přes dvanáct miliard dolarů, přibližně 264 miliard korun. 

Raketový růst této bizarní psí kryptoměny – psí proto, že má ve znaku hlavu psa – má nejspíše na svědomí opět Elon Musk a jeho neméně bizarní twitterový příspěvek o jeho štěněti jménem Floki.

Ačkoli takzvaný shiba token vzrostl přibližně o 380 procent za posledních sedm dní, výrazný nárůst začal být znatelný před třemi dny, kdy Musk fotku štěněte zveřejnil. Dalším důvodem náhlého vzrůstu může být i to, že se shiba inu v polovině září dostala do kryptoměnové směnárny Coinbase. 

Miliardář Elon Musk má „psí“ kryptoměny v oblibě a od začátku roku propaguje dogecoin. Ten od začátku roku do května vzrostl o více než osm tisíc procent a v květnu byl zároveň pátou nejcennější kryptoměnou na světě. Stalo se tak opět poté, co měnu začal propagovat bizarními příspěvky na svém twitterovém účtu.

Vývoj kryptoměny shiba inu za posledních sedm dní

CoinGecko

Psí kryptoměnu shiba Inu založil anonymní člověk pod jménem Ryoshi loni v srpnu. Na webových stránkách o ní hovoří jako o decentralizovaném „meme“ tokenu. Společnost SHIB, kterou Royshi založil, má nyní hodnotu převšující dogecoin. Nárůst těchto parodických měn jen potvrzuje skutečnost, že kryptoměnový trh může být často velmi nepředvídatelný.

Výrazný nárůst lze ale v posledních dnech pozorovat i u řady jiných kryptoměn. Například bitcoin za posledních sedm dní vzrostl o třicet procent a poprvé od května překonal hranici 55 tisíc dolarů. Pozadu nezůstává ani ethereum, které za posledních sedm dní narostlo o 27 procent na 3,628 dolaru.