Muskův tweet opět zafungoval. Kryptoměna dogecoin vzrostla

Dogecoin

Dogecoin Zdroj: Profimedia.cz

Elonu Muskovi dogecoin nestačí. Našel si novou hračku.
Doge
Elon Musk je osobností roku podle Financial Times
Elon Musk prodává balík akcií Tesly
5
Fotogalerie

Kryptoměna dogecoin dnes výrazně zpevnila a přes den vykazovala růst o více než 12 procent. Šéf automobilky Tesla Elon Musk totiž na twitteru napsal, že touto digitální měnou lze platit za některé produkty jeho firmy. Dogecoin, původně vytvořený z recese, Musk dříve nazval "lidovou kryptoměnou", silně jej zpopularizoval a pomohl k raketovému růstu jeho ceny. Ta za loňský rok vzrostla asi o 4 tisíce procent, uvedla agentura Reuters.

Dogecoin, oblíbený mezi drobnými investory, se krátce po 15:00 podle webu CoinDesk prodával za 0,191995 dolaru. Za posledních 24 hodin si tak připisoval 12,4 procenta.

Tesla vedle elektromobilů prodává například oblečení, modely svých vozidel či limitované edice dalších předmětů. Populárním zbožím je například píšťalka Cyberwhistle, jejíž název a tvar inspiroval očekávaný užitkový vůz Cybertruck od Tesly.

Video placeholde
Co je kryptoměna Dogecoin? • Videohub

Musk napsal, že za dogecoin si bude možné pořídit modely elektromobilů anebo sponu na opasek nazvanou Giga Texas - pojmenovanou podle právě budovaného závodu Tesly ve státě Texas.

Šéf Tesly kryptoměny propaguje, výrazně ovlivnil ceny dogecoinu či bitcoinu. V jednu chvíli zvažoval, že Tesla bude přijímat bitcoin za nákup vozidel, později ale od tohoto plánu upustil. Tesla loni oznámila, že nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů (32,1 miliardy Kč). Musk také uvedl, že sám vlastní nějaké bitcoiny a dogecoiny.