Na obchody s bitcoiny se chystá i Goldman Sachs, cena kryptoměny ale výrazně klesá

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Bitcoin
Bitcoin
Bitcoin
10
Fotogalerie

Americká investiční banka Goldman Sachs zřídí oddělení pro přímé obchodování s kryptoměnami. Zprávu přinesla agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Pracovat by mělo začít do konce června. Do obchodování s digitálními měnami, jako je na příklad bitcoin, se tak přímo a oficiálně pustí první velká firma na Wall-Street. Ani tato informace však nezvrátila pokračující pokles ceny bitcoin, který se tento týden propadl z téměř 20 tisíc dolarů na 13,5 tisíce.

Banka záležitost odmítla komentovat. Zprávy, že se k takovému kroku schyluje, se v amerických médiích nicméně objevovaly již dříve. Otevřenost vůči bitcoinu signalizoval i šéf banky Lloyd Blankfein, připomněla agentura DPA.

Cena bitcoinu v letošním roce prudce vzrostla, centrální bankéři a ekonomové ale varují před výraznými cenovými výkyvy a údajnými spekulativními bublinami. Jejich slova částečně potvrzuje vývoj kurzu bitcoinu i dalších kryptoměn.

Digitální měny se mnohdy propadly až o čtvrtinu, jejich zastánci ale hovoří o vítané korekci přehráté ceny. Roli může údajně hrát i předvánoční vybírání kapitálových zisků.

Banky, jako je JPMorgan Chase nebo Goldman Sachs, zatím experimentují s blockchainovou technologií, která bitcoinové transakce zaznamenává, napsala agentura DPA.