Po kryptoměně Petro se slehla zem. Důkazy o její existenci neexistují

Petro

Petro Zdroj: profimedia.cz

Před sedmi měsíci venezuelský prezident Nicolás Maduro představil státní kryptoměnu Petro, která měla zemi pomoci dostat se z rozsáhlého ekonomického kolapsu. O kryptoměně ale nikdo neví, není k dostání a úřady, které ji zaštitují, se na příslušných adresách nenachází.

Když venezuelský prezident Nicolas Maduro oznamoval spuštění kryptoměny Petro, uvedl, že má být krytá pěti miliardami barelů ropy umístěnými v oblasti Atapirire. Jenže ropa se nikde na tomto místě nenachází, zjistila agentura Reuters.

Neexistují dokonce ani transakce s Petrem, které by svědčily o její existenci. Reuters našlo jen pár lidí, kteří uvedli, že si kryptoměnu chtěli koupit, ale nic neobdrželi. Jeden člověk uvedl, že token získal, ale důkaz poskytnout odmítl. Petro navíc nepřijímá žádný venezuelský podnik a s kryptoměnou se ani neobchoduje na žádné kryptoměnové burze.

Na adrese úřadu, který má mít podle venezuelské vlády Petro na starost, se žádná kancelář nenachází. Pracovníci tamního ministerstva financí to odmítli komentovat. Webové stránky úřadu rovněž nefungují. Telefon podle agentury nezvedají.


Zbytek článku se dočtete na stránkách Živě.cz zde >>>