4 důvody, proč vyrazit na Mallorcu

Mallorca: Ostrov tisíce možností

Mallorca: Ostrov tisíce možností Zdroj: Viasms

Láká vás návštěva Mallorcy, největšího Baleárského ostrova, ale ke koupi dovolené či zájezdu se ne a ne odhodlat? Přinášíme vám 4 pádné důvody, proč byste měli tento ostrov konečně poznat.

1.   Dobrá dostupnost

Chcete zažít snovou dovolenou u moře, koupat se v azurově modrém oceánu a opalovat se na bělostných plážích, aniž byste museli jet daleko? Pak je ideální čas vyrazit na Mallorcu, neboť právě na se z Prahy letecky dostanete už za dvě a půl hodiny.

Je Mallorca na seznamu vašich vysněných destinací, ale dosavadní plat či úspory vám na tamní dovolenou bohužel nestačí? Sjednejte si půjčku do výplaty a kupte si letenky co nejdříve, abyste ušetřili.

2.   Příjemné klima po celý rok

Na Mallorcu můžete vyrazit v podstatě kdykoliv, klidně i v lednu, protože je tu krásně po celý rok. Koupání si v (pod)zimním období nejspíše neužijete, ale i tak tu bude dostatečně teplo na procházky po pobřeží, cyklistické výlety do přírody, či putování po místních památkách. Navíc v tomto období seženete mnohem levnější letenky i ubytování.

3.   Místní památky i samotná města vás ohromí

Mezi nejzajímavější stavby Mallorcy se řadí katedrála Panny Marie, známá jako La Seu, která se nachází v hlavním městě Palma de Mallorca. Pochází ze 13. století a její majestátnost vás ohromí. Je to jedna z největších gotických katedrál v Evropě. Dále určitě nevynechejte menší městečka jako Sóller nebo Valldemosa, kde můžete obdivovat místní trhy, kavárničky, vinotéky a zažít španělskou atmosféru s místními obyvateli.

4.   Ostrov tisíce možností

Nepatříte mezi ty, kteří by jen celé dny leželi na pláži? V tom případě dejte šanci Mallorce, kde můžete kromě výše zmíněných tipů navštívit i hory, jeskyně i malebné zátoky. Pronajměte si skútr a projeďte se nejužšími uličkami měst. Prozkoumejte hlavní město a nenechte si ujít i sezónní události, třeba únorový karneval s průvodem plný hudby a barev. Popovídejte si s místními a zeptejte se na další místa, která byste neměli vynechat.