5 trendy míst, kde si dopřát pauzu na kafe

Zdroj: Jihlavanka

7
Fotogalerie

Také už vás nebaví trávit svou pauzu na kafe u pracovního stolu nebo
v kuchyňce? Pak je tenhle článek přesně pro vás. V Jihlavance jsme totiž provedli menší průzkum.

Na základě tisíců aktuálních fotek na Instagramu s tématem kávy a pauzy na kafe jsme vybrali ta nejzajímavější a nejvíc trendy místa, která může zkusit každý z vás. A ani jedno z nich není hipsterská kavárna s paletami místo židlí…

1.  Sedněte si na zem  

Jihlavanka

Čtete dobře. Jednodušší už to být nemůže. Stačí vzít hrnek, najít si klidné místo v kanceláři a pohodlně natáhnout nohy na podlaze. Podle fotek na Instagramu tak tráví svou pauzu na kafe stále víc lidí. Budete překvapeni, jak uvolňující může taková čtvrthodinka na zemi být.

2.  Zajděte do knihovny/knihkupectví

Jihlavanka

Po celém světě přibývá obchodů a knihoven, kam si můžete vzít bez problémů svoje kafe. Každý milovník knih potvrdí, že atmosféra takových míst je neopakovatelná. Sedněte si s hrnkem kafe, najděte svého oblíbeného autora a na chvíli zapomeňte na okolní svět. A samozřejmě nezapomeňte na fotku, ať jste in.

 3.  Najděte nejbližší strom

Jihlavanka

Milovníci kávy očividně už dávno netráví čas jen v kavárnách, ale přesouvají se i se svými hrnky do parků. Zkuste to taky. Půlhodina ve stínu stromu, bosé nohy v trávě… Takovou pauzu na kafe budete chtít každý den.

4.  Vylezte na střechu nebo terasu  

Jihlavanka

Ne všichni mají poblíž práce park nebo zahradu. Dalším oblíbeným trendem je tak dopřávat si kafe s výhledem. Není nad to se uprostřed dne provětrat a vidět chvíli věci trochu s nadhledem. Doslova.

5.  Offline svět 

Jihlavanka

Máte pravdu, tohle na Instagramu není. A je to dobře. Většina z nás je online téměř nonstop, a proto jedním z vůbec největších současných trendů je vychutnat si pauzu na kafe offline. Vypněte telefon, vypněte počítač. Na chvíli se vzdejte Facebooku, Instagramu, e-mailu. Budete nejvíc trendy ze všech okolo.

Proč si vůbec dávat pravidelné pauzy na kafe?

Studie prokázaly, že pravidelné pauzy na kafe mají spoustu pozitivních účinků. Zlepšují paměť, koncentraci, pracovní efektivitu, snižují stres. 

V Česku bohužel zatím nejsou příliš silně zavedené. V Jihlavance proto chceme lidem připomenout, že po pořádné práci si zaslouží pauzu na pořádné kafe, aby se tak z ní stala naprostá samozřejmost.

A pomoct nám s tím můžete i vy. Stačí, když si jednu takovou pauzu občas uděláte. Třeba právě s Jihlavankou.

Video placeholde
• Jihlavanka