A mimochodem…Český výtvarník se znovu prosadil do prestižní aukce Sotheby's

Blue Landscapes

Blue Landscapes Zdroj: Archiv E15

Patrik Hábl
2
Fotogalerie

Londýnská aukční síň Sotheby's zařadila do aukcí světového výběru současného umění Contemporary art London již podruhé díla českého umělce Patrika Hábla. Web E15.cz upozorňuje na zajímavé události, které by ani v době pandemie koronaviru neměly zapadnout.    

V Londýně na aukci, která potrvá do 8. dubna, se bude dražit Háblův obraz s názvem Blue Landscapes, který je považován za Háblovo zásadní dílo. V aktuální aukci je Háblův obraz dražen ve společnosti umělců jako Keith Haring, David Hockney, Richard Prince, Gerhard Richter nebo Kaws.

Loni v prosinci byl v Sotheby's úspěšně vydražen autorův diptych s názvem Black Composition I+II. Hábl, který je také zastoupen v J&T art indexu, který pomáhá sběratelům orientovat se kam a jak investovat do umění, se stal prvním žijícím českým malířem, jehož díla se opakovaně objevila ve světovém výběru současného umění v nejprestižnější aukční síni Sotheby's.

Sběratelé z celého světa budou mít možnost tato díla dražit on-line od úterý na www.sothebys.com/en/buy/auction/2020/contemporary-art-online-london.

Čtyřiačtyřicetiletý Hábl pochází z nynějšího Zlína. Studoval Střední umělckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti, v letech 1994 až 2000 pak Vysokou uměleckoprůmyslovou školu v Praze u profesora Pavla Nešlehy. 

Na kontě má téměř dvě desítky samostaných výstav, a to nejen v Česku, ale také v Jižní Koreji, Spojených státech, Číně, Rakousku či Švýcarsku.