Americká kasina hromadně zakazují brýle od Google

Google Glass

Google Glass Zdroj: profimedia.cz

Speciální brýle od firmy Google se mají objevit v obchodech nejdříve za rok, ale už se pro ně množí zákazy používání. Například americká kasina jejich nošení hráčům neumožní.

Amerických kasin, které již předem zakázaly používání brýlí od firmy Google přibývá. Provozovatelé heren se totiž obávají, že by je hráči mohli při karetních hrách využívat k podvodům.

V usnesení, které přijal herní dozor v New Jersey se píše, že dvanáct kasin v Atlantic City zakázalo v budoucnu používat brýle Google Glass s vestavěným fotoaparátem a připojením k internetu. Podobná ustanovení již existují v kasinech v Las Vegas a Ohiu.

„Pokud by někdo tyto brýle použil při pokeru, mohl by jednoduše švindlovat,“ píše se v rozhodnutí komise. Podvody by však bylo obtížné prokázat, a proto je komise zakázala úplně.

Internetová firma Google na zákaz reagovala velmi opatrně. „Zatím o možném využití a designu brýlí stále intenzivně přemýšlíme, protože nové technologie vždy vyvolává nové otázky,“ uvedl Google. Pilotní program pro nový produkt má podle firmy zajistit uživatelům, aby mohli aktivně přispívat k rozvoji techniky.