Apple již vyprodal počáteční zásoby nových telefonů iPhone 7 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Zdroj: CTK

Americká společnost Apple již vyprodala své počáteční zásoby nových telefonů iPhone 7 Plus. Oznámila to podle agentury Reuters firma. V pátek by se přitom měly tyto telefony začít prodávat v kamenných obchodech ve Spojených státech a více než dvou desítkách dalších zemí.

Apple minulý týden na mediální prezentaci v San Francisku představil nové telefony iPhone 7 a iPhone 7 Plus a poté na ně začal přijímat objednávky. V České republice se nové přístroje začnou prodávat 23. září.

Apple uvedl, že již vyprodal všechny barevné varianty telefonů iPhone 7 Plus i menší telefony iPhone 7 v nově nabízené uhlově černé variantě. Dodal, že zákazníci, kteří v pátek přijdou do jeho obchodů, si tyto telefony nebudou moci na místě koupit, ale pouze objednat.

Podle expertů nepřináší iPhone 7 žádnou revoluci. Přístroj je vybaven stereo sluchátky bez tradičního konektoru, je vodě odolný a má delší životnost baterie. Větší verze má fotoaparáty s dvěma čočkami a novým bleskem. Tlačítko „home“ je citlivé na sílu stlačení, takže výsledek stisknutí se liší podle tlaku.

Telefony iPhone jsou klíčovým produktem Applu a na tržbách nejhodnotnější firmy světa se podílejí více než polovinou. V letošním prvním pololetí nicméně firma vykázala první pokles jejich prodeje od uvedení na trh v roce 2007.