Apple si patentoval baterie s extrémně dlouhou výdrží

Apple

Apple

(VIDEO) Společnost Apple si patentovala další technologii, respektive její použití v praxi a konkrétní konfiguraci. Tentokrát se patent týká palivových článků, které představují elektrochemické zařízení pro tvorbu elektrické energie.

V novém patentu se použití palivových článků týká mobilních zařízení, které by i v případě MacBooků při dodržení stávajících rozměrů měly vydržet i několik dní či dokonce týdnů bez nutnosti dobíjení. Oproti standardním typům baterií je tento systém vodíkových palivových článků mnohem lehčí a také menší. Patent se týká i samotného řadiče, který řídí napájení i nabíjení. Problémem této technologie byla především výrobní cena, zda se to Applu podařilo vyřešit, však zatím není jasné.

Podle dřívějších spekulací, které ukazovaly na zkoumání a patenty okolo „Liquidmetal“ (jde o komerční název společnosti Liquidmetal Technologies) přímo Applem, je možná i případná kombinace s tímto materiálem, který je velmi pevný (2 × více než Titan), lehký a odolný proti poškrábání. Ve výrobě je také snadno tvarovatelný, podobně jako plast.

Materiál má také vysoký součinitel restituce, co to znamená v reálných podmínkách, můžete vidět například na tomto videu