Apple zakázal přednášku své designérky v Praze

Apple Watch

Apple Watch Zdroj: CTK

Hodinky Watch
Hodinky Watch
Apple představuje nové produkty (9. září 2014)
Apple představuje nové produkty (9. září 2014)
Apple představuje nové produkty (9. září 2014)
6
Fotogalerie
Americký technologický obr Apple udělal čáru přes rozpočet organizátorům pražské přednášky Catherine Colemanové, inženýrky a designérky Applu. Její vystoupení o chytrých hodinkách Apple Watch Američané zatrhli.

„Důvodem je zásah společnosti Apple, která přes původní povolení zakázala vystoupení Catherine Coleman,“ sdělil ke zrušení vystoupení Jan Husták, mediální zástupce vývojářské společnosti STRV. V jejích prostorech ve Slovanském domě se měla přednáška určená mobilním vývojářům a technologickým nadšencům zítra uskutečnit.

Colemanová si připravovala řeč o budoucnosti nositelné elektroniky, možnostech využití mobilních aplikací, měla též umožnit nahlédnout pod pokličku výrobních procesů v rámci Applu. Podle původní dohody nesměla mluvit o citlivých informacích. Nakonec společnost jen vzkázala, že si nepřeje zorganizování akce vůbec.

Apple Watch jsou prvním zcela novým produktem, který Apple vytvořil pod vedením Tima Cooka, nástupce legendárního Steva Jobse. Hodinky po spárování s iPhonem umožňují uživatelům například kontrolovat internetovou poštu, poslouchat hudbu či telefonovat. Do prodeje dala firma hodinky letos.

Odhady prodejů novinky se liší. Finanční společnost Piper Jaffray letos očekává prodej osmi milionů kusů, společnost Global Securities Research až 40 milionů kusů. Analytici se však shodují, že zájem o hodinky od Applu bude vyšší než o konkurenční produkty firem Samsung, Sony a Fitbit.