Baví mě puzzle i seriál Přátelé, říká atletka Šestáková

Svých sedm životních radostí prozrazuje trojskokanka Martina Šestáková. Patří mezi ně i její chrt Britanik.

Po odchodu olympioničky a mistryně světa Šárky Kašpárkové do atletického důchodu našel ženský trojskok její důstojnou nástupkyni v Břeclavi. Martina Šestáková za svůj největší úspěch považuje účast na olympiádě v Pekingu a na několika evropských šampionátech. Obě atletky navíc spojuje postava trenéra Michala Pogányho.

„S jeho manželkou Šárkou Kašpárkovou mé výkony často hodnotíme,“ říká atletka, která sport jmenovala jako svou největší životní radost.

Sport

Sportování se věnuju už od základní školy, přivedli mě k němu rodiče. Několik let jsem trénovala atletiku v Břeclavi u trenéra Chlumeckého. Původně jsem závodila v běhu na tři sta metrů, ale trenér brzy poznal, že budu dobrá hlavně v trojskoku.

Od té doby se stal sport každodenní součástí mého života. Největší radost jsem měla z toho, že jsem se dostala na olympiádu.

Rodina

Důležité je pro mě rodinné zázemí. Jsem ráda, že mám svého manžela a rodiče. Manžel pracuje jako prodavač v obchodě se sportovními potřebami a moc rád jezdí na kole.

Jinak se v naší rodině moc nesportuje. Tatínek pracuje v Otisu a maminka se doma stará o postiženého bratra. Mám ještě sestru na mateřské dovolené.

Puzzle Je to moje velká radost, které se věnuji už asi deset let. Svojí první skládačku jsem dostala jako dárek. Teď už skládám puzzle, které má i šest tisíc dílků. Vždycky si je slepím, protože by mě nebavilo skládat je znova.

Seriál Přátelé

Na seriál Přátelé se můžu dívat pořád dokola. Mám ho také na DVD. Kdybych si musela vybrat nejoblíbenější postavu, asi by to byla Rachel. Na seriálu se mi líbí, jak jsou v něm všichni sehraní. Když jsem viděla filmy, kde hráli představitelé postav z Přátel každý zvlášť, už to nebylo ono.

Historické romány

Mám ráda hlavně ty o staré Anglii, ve kterých vystupuje královna Alžběta. Nemám žádného oblíbeného spisovatele, ráda je totiž střídám. Dávám přednost odlehčeným románům. Čtu je hlavně v letadle, když cestuju na soustředění nebo na závody.

Náš pes

Máme doma chrta Britanika, který má dva a půl roku. Je to náš domácí mazel. Chodíme s ním na dlouhé procházky a beru ho ven, když jdu běhat. Původně jsme chtěli, aby závodil na chrtích závodech v Lednici, ale nebaví ho to.

Neteř Šárka

Moje sestra má roční holčičku. Jsem ráda, že můžu být u toho, jak vyrůstá. Pomazlím se s ní nebo si ji pochovám, ale pak ji zase sestře ráda vrátím.