Bílý dům zvažuje, že odhalí recept na své pivo

Prezident Barack Obama pozval na pivo do Bílého domu šéfa bostonské policie Seržanta Jamese Crowleyho, harwardského professora Henry Louise Gatese Jr. a Víceprezidenta Joe Biddena.

Prezident Barack Obama pozval na pivo do Bílého domu šéfa bostonské policie Seržanta Jamese Crowleyho, harwardského professora Henry Louise Gatese Jr. a Víceprezidenta Joe Biddena. Zdroj: Profimedia.cz

Bílý dům možná vyslyší volání některých lidí, kteří na něj tlačí přes internet s žádostí, aby zveřejnil recept na pivo vařené v sídle amerických prezidentů. Podmínkou ale je, že se k petici připojí dostatečný počet lidí.

O tom, že by Bílý dům mohl doposud nezveřejněný recept na vlastní pivo odtajnit, se na Twitteru zmínil mluvčí amerického prezidenta Jay Carney. K petici za zveřejnění receptury na prezidentské pivo se už přidalo na 4000 lidí. K tomu, aby mohli uspět, potřebují překonat hranici 25 tisíc.

V prezidentském pivovaru se vyrábí svrchně kvašené pivo s medovou příchutí, které prý obsahuje med sesbíraný včelami ze zahrad Bílého domu.

O existenci malého pivovaru v sídle amerických prezidentů, o níž se ví jen relativně krátkou dobu, se v posledních dnech opět začalo více hovořit v souvislosti s Obamovou . Do tisku se totiž dostalo, že současný nejmocnějších muž Spojených států produkci z tohoto pivovaru nabízí jako dárek některým svým stoupencům.