Bitva o baráž. Piráti vyráží na Lvy

Po letech opět vypukla bitva severočeských hokejových gigantů. V prvoligovém finále na sebe narazili chomutovští Piráti a ústečtí Lvi. Zítra je čeká pátý duel. Piráti jedou za Lvy do Ústí nad Labem.

Chomutov / Finálová série odstartovala minulý týden v úterý a ve středu, výhodu domácího prostředí v prvních dvou duelech měli hráči Ústí nad Labem. Klub z Chomutova ale pro fanoušky Pirátů vypravil zdarma doprovodné lodě ve formě dvou autobusů, které podpořily mužstvo na nepřátelském území. „Chtěli jsme mít i v Ústí velkou podporu našich fanoušků,“ říká manažer chomutovského klubu David Dinda. Fandové tak zaplatili jen lístek za stovku.

V sobotu a neděli se očekává značný příliv pirátů do hlediště. V průběhu vyřazovací části se publikum dobře baví. „Pirátské pojetí je úžasně vtipné,“ libuje si fanynka Anna Jarošová ze Strupčic.
Jak se zrodil nápad s piráty, přiblížil marketingový manažer klubu. „Chtěli jsme v play-off strhnout všechny diváky. Nejenom dospělé, ale i děti. Zatím se to ukázalo jako správná volba. Stadion se ponořil do pirátské atmosféry a všechny zápasy mají nový náboj. Na finále máme připravené velké překvapení, ale prozradíme ho až těsně před startem domácích zápasů,“ vysvětluje Dinda.

Diváci by si proto měli vstupenky zajistit včas v předprodeji, aby mohli bitvu dvou největších soků v boji o baráž vidět na vlastní oči. To potvrzují i slova Davida Dindy. „Na finále čekáváme plný stadion, určitě bude vyprodáno. O tom, jak to bude s předprodejem, budeme fanoušky informovat na našich webových stránkách,“ dodává Dinda.

Díky tomu, že semifinálová série proti Olomouci rozhodla po pěti duelech, získali hráči Chomutova pár dní volna navíc. Ty vyplnili hlavně regenerací. Ústečtí Lvi totiž sehráli o jedno utkání víc, když po šesti zápasech ukončili sérii s Hradcem Králové.

V zápasech proti Ústí chybí Chomutovu jen dlouhodobě zraněný obránce Aleš Pavlas. Někteří další hráči mají drobná poranění, ale jak bývá v play-off zvykem, z taktických důvodů se nezveřejňují.
Vítěz série mezi Ústím nad Labem a Chomutovem se v baráži střetne s poslední týmem extraligy o působení v nejvyšší soutěži. Na jméno posledního celku extraligy se pravděpodobně bude čekat až do závěrečného kola skupiny o udržení.
Zatím jsou bodové rozestupy minimální. V extraligové přežití doufají v Brně, Karlových Varech, Kladně a Mladé Boleslavi.