BMW 3: nová generace ztrácí maskování

Zcela nová „trojka“ s kódovým označením F30, jež nahradí stávající generaci E90, se blíží svojí premiéře, a tak vám nyní můžeme nabídnout několik pohledů na jeden ze zkušebních prototypů, u kterých již maskování ukazuje takřka skutečnou podobu.

První ucelenější informace k tomuto modelu jsme vám přinesli již před dvěma lety, ale na první špionážní snímky a detaily jsme si museli počkat až do loňského prosince. Z nových fotografií je patrné, že si i nová „trojka“ zachová své typické proporce s krátkým převisem vpředu a dlouhým převisem vzadu sahající od řad E36 a E46 až po stávající E90.

Podle všeho je zřejmé, že novinka dostane poměrně malé „ledvinky“, ovšem přední svítilny by se jich měly opticky přímo dotýkat, zadní svítilny zůstanou u aktuálního konceptu BMW s měkkým zalomením ve tvaru písmene L.

U kabrioletu se spekuluje o návratu k plátěné skládací střeše, jež si i v době propracovaných skládacích pevných střech zachovává řadu předností včetně zachování přiměřeného prostoru pro zavazadla i při jízdě s větrem ve vlasech. Výroba nové „trojky“ by měla být zahájena již na konci letošního léta.