BMW 650i jako CLR 600 GT od Lumma Designu

CLR 600 GT

CLR 600 GT Zdroj: Autorevue.cz

Lumma CLR 600 GT
Lumma CLR 600 GT
CLR 600 GT
Přední i zadní části vozu CLR 600 GT dominují nástavce nárazníků.
Přední i zadní části vozu CLR 600 GT dominují nástavce nárazníků
8
Fotogalerie
Německá ladičská společnost Lumma Design se v Ženevě hodlá blýsknout přepracovaným kabrioletem BMW 650i.

Pánové z firmy Lumma Designu, specializující se především na vozy značek BMW a Porsche, se v poslední době svědomitě drží drahých předloh, mezi kterými vynikají zvláště dvě SUV příšery vycházející z Porsche Cayenne II: zřejmě vůbec první tuning Lumma CLR 550 GT a dieselová obluda Lumma CLR 558 GT z loňského února.

Nyní se u Lumma Designu ale vrátili k osobním automobilům a oznámili, že pro letošní autosalon v Ženevě připravili speciální provedení kabrioletu BMW 650i (F12) s označením Lumma CLR 600 GT. Za zmínku stojí, že společnost Lumma Design ještě vloni v květnu, kdy již výroba předchozí generace kabrioletu BMW 6 (E64) končila, připravila sadu úprav právě pro ni.

Zvenčí si na novince všimneme především nových karosářských dílů včetně prahových obkladů a nástavců obou nárazníků, vpředu s vestavěnými pásy LED pro denní svícení a vzadu pak se zvýrazněným difuzorem. Podvozek dostal tužší pérování snižující zároveň světlou výšku o 20 mm a dvacetipalcové lité ráfky GTB Monoblock s šířkou ráfku 9 palců vpředu a 10,5 palce vzadu.

Změn doznala také pohonná jednotka, ale zatím nevíme jakých, nicméně se lze v souvislosti se zvyklostmi Lumma Designu domnívat, že půjde především o nový program řídicí jednotky a modifikované proudění v sacím i výfukovém traktu. Vylepšený kabriolet s dvojnásobně přeplňovaným osmiválcem s objemem 4,4 l každopádně dosahuje výkonu 490 koní (360 kW) a točivého momentu 720 Nm, což je o 82 koní a 120 Nm více než v sériovém naladění.

Interiér nové stavby Lumma Designu v podobě stroje Lumma CLR 600 GT se podle dostupných snímků dočkal tradičně opulentní přestavby. Čalouněn je bílou prošívanou kůží v kombinaci s Alcantarou a kontrastním stehováním. Za pozornost stojí také hliníkové pedály, velurové koberečky a přepracovaný volant, jehož zpracování odráží černo-bílé ladění celého interiéru.