BMW mělo rekordní říjen, slibuje si i rekordní rok

Zájem o německé vozy je velký, automobilky referují o úspěšných, dokonce i rekordních prodejích. Největší výrobce luxusních aut na světě, automobilka BMW, oznámila za říjen meziroční nárůst prodeje aut o osm procent, který znamená rekordní výsledek 139 276 vozů. Říjnové meziroční nárůsty ohlásili i hlavní němečtí konkurencti BMW – Daimler a Audi. Vedení BMW si od současného vývoje slibuje rekordní rok, podobně i Audi.

„Poptávka po našich vozidlech zůstává po celém světě silná,“ uvedl šéf prodeje BMW Ian Robertson. „Jsme na dobré cestě prodat v celém roce přes 1,6 milionu vozů a dosáhnout nového rekordu,“ dodal.

Společnost Audi, která je luxusní divizí největší evropské automobilky Volkswagen, v pondělí oznámila, že její prodej v říjnu stoupl o téměř 24 procent na 108 500 vozů. V celém letošním roce plánuje zvýšit prodej na rekordních 1,3 milionu aut.

Daimler již minulý týden uvedl, že v říjnu zvýšil prodej značek Mercedes-Benz, Smart, AMG a Maybach o tři procenta na 111 683 vozů. V celém roce počítá s prodejem 1,35 milionu vozů.