BMW X6 xDrive40: posílená lokomotiva od Senneru

BMW X6 xDrive40

BMW X6 xDrive40 Zdroj: Autorevue.cz

Německá společnost Senner Tuning AG připravila pro evropské publikum vylepšené a posílené monstrum BMW X6 xDrive40d.

V posledních měsících se u Senneru soustředili především na automobily značky Audi. Za připomenutí stojí zejména elegantní, dvoubarevně lakované Audi A1, dále pak umírněná kreace Audi S5 Sportback nebo o poznání ostřejší Audi RS5 s výkonem zvýšeným na více než 500 koní. Tentokrát se však zaměřili na diskutabilní mastodont z Mnichova. A začněme třeba právě úpravami pohonné jednotky.

Standardní vznětový šestiválec s objemem 3,0 l a přeplňováním dvojicí turbodmychadel dosahuje v továrním naladění výkonu 306 koní (225 kW) a točivého momentu 600 Nm. V Ingelheimu pro něj připravili nový program řídicí jednotky a upravené sání, čímž výkon narostl na 336 koní (247 kW) a točivý moment nyní vrcholí hodnotou 665 Nm.

BMW X6 xDrive40BMW X6 xDrive40|Autorevue.cz

Zvenčí si na novince všimneme mírně upraveného předního nárazníku z nabídky BMW Performance, černých „ledvinek“ v kapotě a vložky v zadním nárazníku naznačující difuzor. Výklopná záď dostala trojici decentních černých spoilerů, jeden se nachází na odtahové hraně víka, zbylé dva pak ve svislé poloze lemují zadní okno (se stejným prvkem jsme se setkali již při testu vozu Chevrolet Cruze Hatchback).

Za zmínku stojí rovněž dvaadvacetipalcové lité ráfky Hamann Anniversary EVO Black Line obouvající pneumatiky Continental Sport Contact 5P o rozměru 295/30 R22 vpředu a 335/30 R22 vzadu. Sportovní tlumiče Bilstein B8 snižují světlou výšku o 25 mm vpředu a 20 mm vzadu.

BMW X6 xDrive40BMW X6 xDrive40|Autorevue.cz

Interiér dostal několik drobných doplňků včetně plochy pro odložení levé nohy z tovární verze X6M. Celkově vzato se v tomto případě pánové od Senneru zrovna nevyznamenali. Na motoru toho mnoho neodvedli a většinu stěžejních ladičských dílů nakoupili u konkurence. Málem bychom zapomněli na cenu. Senner Tuning AG zmíněné modifikace nabízejí v sadě, které si cení v přepočtu na rovných půl milionu korun…